«Шкільний урок волонтерства» відвідали більше 95 тисяч учнів

«Шкільний урок волонтерства» відвідали більше 95 тисяч учнів

20:26,
5 Лютого 2024
392

«Шкільний урок волонтерства» відвідали більше 95 тисяч учнів

20:26,
5 Лютого 2024
392
«Шкільний урок волонтерства» відвідали більше 95 тисяч учнів
«Шкільний урок волонтерства» відвідали більше 95 тисяч учнів
Українська волонтерська служба запропонувала допомогу вчителям у проведенні уроків волонтерства і цьогоріч.

У жовтні 2023 року громадські організації «Українська волонтерська служба» (УВС) і Рух «JuniorS» (раніше «JuniorZ». — «ДМ») запустили ініціативу «Шкільний урок волонтерства», покликану надихнути на волонтерство підлітків 8–11 класів.

Минулого семестру такі уроки відвідали понад 95 тисяч учнів, повідомила «Детектору медіа» команда УВС. За словами організаторів, залучення підлітків до волонтерства сприяє зниженню стресу, розвитку лідерських якостей у школярів, а також підтримує їхнє ментальне та фізичне здоров’я.

«План уроку можна адаптовувати під умови класу або аудиторії. Урок можна проводити як офлайн з презентацією та проєктором, так і онлайн на будь-якій зручній платформі для навчання. Програма складається зі знайомства з визначенням явища волонтерства, інтерактивного опитування учнів у чат-боті U-Report, обговорення головних засад волонтерства, визначення проблем навколо, які можна розв'язати завдяки волонтерству, та підтримки ментального здоров’я волонтера. Школи також можуть запросити до себе одного з професійних тренерів від УВС», — ідеться в описі ініціативи.

Журналістка Олександра Гонтар (посередині) на «Шкільному уроці волонтерства»

Матеріали вчителям надає УВС. Також щодо проведення уроку організовують вебінари — про них оголошують  на фейсбук-сторінці УВС.

Щоби взяти участь у проєкті або запросити тренера з волонтерства, треба залишити заявку на сайті. Серед учасників проєкту розіграють подарунки від партнерів.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року в Україні стартувала ініціатива «Шкільний урок волонтерства». Проєкт ініціювали громадські організації «Українська волонтерська служба» та «Рух Олександра Педана “JuniorS”» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту.

За даними U-Report, з початку 2022 року понад 43% опитаних школярів уже долучилися до активної допомоги. 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України, зокрема і як волонтери.

Кожен учитель може провести урок волонтерства у своєму закладі освіти. Організатори надають посібник для вчителя, план уроку, презентацію та роздаткові матеріали для вправ. План і формат (онлайн/офлайн) уроку можна змінювати. Щоби взяти участь у проєкті, необхідно залишити заявку на сайті.

Трохи більше ніж за місяць проведено понад 1600 «Шкільних уроків волонтерства» для 40 тисяч школярів, повідомила Українська волонтерська служба. 1 грудня 2023 року ініціатори звітували про поточні досягнення проєкту, а 5 грудня відбувся Національний онлайн-урок волонтерства.

Фото Української волонтерської служби

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду