У шістьох містах України запускають безкоштовну школу волонтерів

У шістьох містах України запускають безкоштовну школу волонтерів

15:19,
12 Грудня 2023
896

У шістьох містах України запускають безкоштовну школу волонтерів

15:19,
12 Грудня 2023
896
У шістьох містах України запускають безкоштовну школу волонтерів
У шістьох містах України запускають безкоштовну школу волонтерів
Набір до школи триватиме з 12 грудня 2023 року по 5 січня 2024-го. Двомісячне навчання передбачає лекції та тренінги від представників відомих волонтерських рухів, обмін досвідом та практичні завдання.

Мережа освітньо-культурних просторів «Гончаренко центр» запускає безкоштовну двомісячну офлайн-школу волонтерів у шістьох містах України. Усі учасники пройдуть курс теоретичних лекцій та практичних занять від досвідчених волонтерів, а по завершенню зможуть долучитися до однієї з волонтерських ініціатив України, повідомили організатори проєкту в пресрелізі .

Школу волонтерів запускають одразу в шістьох містах: Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Черкасах та Івано-Франківську. 

«Наша мета — залучити до волонтерства тих, хто досі вагається або не вірить у власні сили. Показати, що волонтерство буває і може бути різним. Це не лише і не завжди мільйонні збори чи передача великих гуманітарних вантажів», — зазначають у «Гончаренко центрі».

Навчання в школі передбачає лекції та тренінги від представників відомих локальних і всеукраїнських волонтерських рухів, воркшопи від юристів, обмін досвідом та практичні завдання. Частину занять проведуть експерти мережі освітніх просторів «Гончаренко центр».

«За останні майже два роки ми здобули досвід роботи із абсолютно різними запитами та потребами. Від допомоги в деокупованих регіонах до мільйонних зборів на дрони та автівки, від виїзду на затоплені території Херсонщини до пошуку партнерів та доставки ліків з-за кордону. А отже, час ділитися цим досвідом. Адже що більше людей залучені до якісного волонтерства, то ближчою є наша перемога», — додають у команді Центру.

Навчальна програма передбачає щотижневі зустрічі впродовж двох місяців у змішаному форматі: онлайн та офлайн. Долучитися може будь-хто, незалежно від віку чи попереднього досвіду.

«Ми свідомо не називаємо наш проєкт школою для молоді чи дорослих. Це можливість для всіх. І чергове нагадування, що долучитися до волонтерства можна в будь-якому віці. Тому чекаємо на заявки від українців та українок віком від 18 до 99 років. Час мобілізувати всі сили», — наголошують організатори.

Набір до Школи волонтерів стартував 12 грудня і триватиме до 5 січня 2024 року. Після цього організатори сформують навчальні групи та офіційно представлять менторів програми в кожному місті. Зареєструватися на навчання можна за посиланням. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що мережа освітньо-культурних просторів «Гончаренко центр» запускає безплатні онлайн-курси англійської мови для людей віком від 60 років. Слухачі можуть опанувати мову «з нуля» завдяки спеціально розробленій програмі навчання.

Читайте також:

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду