В Україні проведуть Національний онлайн-урок волонтерства

В Україні проведуть Національний онлайн-урок волонтерства

16:57,
29 Листопада 2023
751

В Україні проведуть Національний онлайн-урок волонтерства

16:57,
29 Листопада 2023
751
В Україні проведуть Національний онлайн-урок волонтерства
В Україні проведуть Національний онлайн-урок волонтерства
Трансляція уроку відбудеться 5 грудня о 9:00.

Національний онлайн-урок волонтерства ініціювали з нагоди міжнародного дня волонтера громадські організації «Українська Волонтерська Служба» (УВС) та «Рух Олександра Педана “JuniorS”» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту, повідомив телеграм-канал УВС.

Гостями уроку стануть:

  • Владислав Яцук, заступник міністра молоді і спорту;
  • Анна Бондаренко, засновниця ГО «Українська Волонтерська Служба»;
  • Олександр Педан, засновник руху «JuniorS»;
  • Дмитро Буряк, координатор із залучення молоді проєкту U-Report.

Повідомляється, що урок триватиме приблизно 45 хвилин. Приєднатися до трансляції можна за посиланням.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року в Україні стартувала ініціатива «Шкільний урок волонтерства», покликана надихнути підлітків волонтерити. Проєкт ініціювали громадські організації «Українська Волонтерська Служба» та «Рух Олександра Педана “JuniorS”» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту.

За даними U-Report, з початку 2022 року понад 43% опитаних школярів уже долучилися до активної допомоги. 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України, зокрема і як волонтери.

Кожен учитель може провести урок волонтерства у своєму закладі освіти. Організатори надають посібник для вчителя, план уроку, презентацію та роздаткові матеріали для вправ. План і формат (онлайн/офлайн) уроку можна змінювати. Щоби взяти участь у проєкті, необхідно залишити заявку на сайті.

Трохи більше ніж за місяць проведено понад 1600 «Шкільних уроків волонтерства» для 40 тисяч школярів, повідомила Українська Волонтерська Служба. 1 грудня ініціатори звітуватимуть про поточні досягнення проєкту.

Зображення: телеграм-канал УВС

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду