«Проект»: дружина очільника МНС РФ Олена Мільська причетна до  примусової депортації українських дітей до Росії

«Проект»: дружина очільника МНС РФ Олена Мільська причетна до примусової депортації українських дітей до Росії

16:09,
21 Серпня 2023
1570

«Проект»: дружина очільника МНС РФ Олена Мільська причетна до примусової депортації українських дітей до Росії

16:09,
21 Серпня 2023
1570
«Проект»: дружина очільника МНС РФ Олена Мільська причетна до  примусової депортації українських дітей до Росії
«Проект»: дружина очільника МНС РФ Олена Мільська причетна до  примусової депортації українських дітей до Росії
За даними російських журналістів, Мільська брала участь в операціях з вивезення українських дітей з Херсонської області в окупований Крим та Краснодарський край Росії.

Керівниця російського фонду «Архістратига Михайла» й голова опікунської ради «Національного центру допомоги зниклим і постраждалим дітям» Олена Мільська причетна до примусового вивезення українських дітей до Росії. Про це йдеться у розслідуванні російського журналістського «Проекта».

За даними журналістів, Мільська лише в цьому році отримала з державного бюджету РФ 2,7 млрд рублів на «патріотичне виховання» та навчання дітей військових навичок. Загалом же вона завдяки своїй активності та статусу дружини міністра з надзвичайних ситуацій РФ Олександра Куренкова вже отримала понад 30 млрд рублів із держбюджету, вважають журналісти «Проекта».

«У жовтні 2022 року, перед здачею російськими військовими Херсона, волонтери центру Мільської ("Національного центру допомоги зниклим і постраждалим дітям". — "ДМ") разом із МНС Росії брали участь у вивезенні дітей з Херсонської області, переправляючи їх із Криму до Краснодарського краю. Про те, що вивезення дітей були насильницькими, розповідав журналістам директор Центру соціально-психологічної реабілітації у селі Степанівка (Херсонська область) Володимир Сагайдак: “Мені сказали, що якщо буде якийсь опір, приїдуть солдати, запакують нас разом із дітьми та відвезуть. Я не думаю, що ми можемо щось зробити проти автоматів. Тож подітися було нікуди. Мені сказали, що дітей вивезли до Генічеська — збрехали. Їх вивезли до Криму, Краснодарського краю, міста Анапи”», — йдеться у матеріалі російського «Проекта».

Читайте також:

Нагадаємо, 17 березня 2023-го Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої президента РФ у справах дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину — незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до Російської Федерації, яке відбувалося щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Генеральний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна є довічним.

19 березня Верховна Рада ухвалила заяву із закликом до країн — учасниць Римського статуту зробити все можливе для виконання рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна та передачу його в розпорядження суду. 

На початку серпня 2023-го стало відомо, що у вивезенні українських дітей до Білорусі беруть участь родичі Олександра Лукашенка — середній син Дмитро та чоловік рідної сестри дружини білоруського диктатора Володимир Кулаков.

Фото: скриншот; Національний центр допомоги зниклим і постраждалим дітям / фейсбук

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду