В Україні запустили застосунок для підтримки талантів дітей із вразливих категорій

В Україні запустили застосунок для підтримки талантів дітей із вразливих категорій

17:44,
1 Вересня 2023
622

В Україні запустили застосунок для підтримки талантів дітей із вразливих категорій

17:44,
1 Вересня 2023
622
В Україні запустили застосунок для підтримки талантів дітей із вразливих категорій
В Україні запустили застосунок для підтримки талантів дітей із вразливих категорій
Платформа Humancreed залучає людей з різних країн як онлайн-хрещених для фінансової підтримки розвитку українських дітей, насамперед які постраждали через напад росіян.

Застосунок для платформи Humancreed запустила команда IT-фахівців з громадської організації «Допомагай», повідомила пресслужба організації «Детектору медіа». Застосунок доступний в App Store.

На сайті Humancreed зазначено, що платформа шукає допомогу для дітей військових, дітей-переселенців, дітей, які мають потенціал у своєму хобі, а також тих, хто потребує додаткової уваги через особливості розвитку, здоров’я або сімейні обставини.

Діти та їхні батьки створюють профілі, де демонструють дитячі мрії, потреби та досягнення в талантах. Прихильники можуть переглядати ці профілі та підписуватись на щомісячну підтримку. За умовами використання платформи, підтримка передбачена в напрямах навчання та розвитку, лікування, реабілітації та оздоровлення, соціальної та психологічної адаптації, побутових потреб дітей.

Своєю чергою діти та їхні батьки діляться з прихильниками позитивними змінами в житті дитини та досягненнями — через власні відеоблоги та прозорі звіти про використання стипендії. Повідомляється, що команда Humancreed стежить за дотриманням безпечного зв'язку між дітьми і їхніми прихильниками.

Платформа за дев'ять місяців існування вже знайшла 181 наставника для 76 українських дітей. 12 дітей стали чемпіонами на національних та міжнародних змаганнях за підтримки спільноти. Історіями успіху дітей команда Humancreed ділиться на сайті.

«Ми почали з простої ідеї: допомогти вразливим дітям України стати новим поколінням Героїв та Чемпіонів. Хоча ми почали в Україні, наша місія — глобальна. Зараз наш застосунок в App Store з'єднує українських дітей з прихильниками з усього світу. Але незабаром ми розширимо нашу діяльність і на дітей з інших країн», — розповів Андрій Таганський, засновник платформи Humancreed та співзасновник ГО «Допомагай» з пошуку безкоштовного житла для переселенців.

Раніше, у лютому 2022 року, ІТ-підприємці Андрій Таганський і Євгеній Гусаров разом із більш ніж 80 волонтерами зі всього світу створили Dopomagai.org — платформу для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

У липні 2022 року почали працювати над розв'язанням проблеми доступу до освіти та можливостей для молодих переселенців.

У червні 2023 року команда Humancreed запустила застосунок для цільової адресної підтримки дітей. Мета — допомогти тисячам дітей та привернути увагу світової спільноти до потреб української молоді.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду