У Києві діти з інвалідністю зняли соціальне токшоу «На шляху до Перемоги»

У Києві діти з інвалідністю зняли соціальне токшоу «На шляху до Перемоги»

17:30,
3 Серпня 2023
530

У Києві діти з інвалідністю зняли соціальне токшоу «На шляху до Перемоги»

17:30,
3 Серпня 2023
530
У Києві діти з інвалідністю зняли соціальне токшоу «На шляху до Перемоги»
У Києві діти з інвалідністю зняли соціальне токшоу «На шляху до Перемоги»
Понад сотню дітей беруть участь у проєкті «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія», в рамках якого відвідують різноманітні майстер-класи з акторської та журналістської майстерності, ораторського мистецтва, блогінгу тощо.

У Києві дітей з інвалідністю навчають основ тележурналістики в рамках культурно-мистецького проєкту «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія». Вони вже створили соціальне токшоу «На шляху до Перемоги».

Про це «Укрінформу» повідомили представники громадської організації «Веселка ТВ», які реалізують проєкт за фінансової підтримки Українського культурного фонду в межах грантової програми «Культура без бар’єрів».

Зйомки токшоу відбулися на базі кінотеатру культурного кластеру «Краків». Запрошеною гостею стала акторка театру і кіно Олеся Жураківська.

Організатори проєкту розповіли, що в рамках проєкту діти відвідують майстер-класи та індивідуальні заняття з акторської та журналістської майстерності, ораторського мистецтва, блогінгу, а також воркшопи з анімації, психотренінги, майстер-класи з операторської майстерності та творчості.

Наразі тривають репетиції та відбуваються зйомки дитячої пізнавальної культурно-мистецької телепрограми «Лялька-мотанка — сакральний оберіг українців» і пізнавально-розвивального відеоблогу «Поробка з коробки», а також звукозапис дитячої інформаційно-аналітичної радіопередачі соціального спрямування «Відповідально про важливе: Булінг».

«За своєю суттю — це арттерапія. Тобто лікування "мистецтвом", що має цілющі характеристики: хаос думок відступає, приходить гармонія психологічного стан», — зазначила керівниця проєкту, голова ГО «Веселка ТВ» Діна Ібрагімова.

За її словами, завдяки проєкту діти з інвалідністю пізнають нові форми творчої самореалізації та стають більш упевненими та відкритими суспільству.

«Тільки в роботі гуртом ми відчуваємо наші синергії та віримо в щасливе майбутнє кожного зі 120 дітей, які стали безпосередніми учасниками проєкту. Хай усі вони отримують радість від цих місяців спільної роботи та імпульс для свого подальшого розвитку», — додала Ібрагімова.

Медійними партнерами проєкту є Національна спілка журналістів України, БО «Благодійний фонд "З теплом у серці"» та ГО «Перекладачів жестової мови "Міст"».

Фото: ГО «Веселка ТВ» 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду