Голоси дітей почули в ОБСЄ

Голоси дітей почули в ОБСЄ

12:22,
3 Березня 2023
730

Голоси дітей почули в ОБСЄ

12:22,
3 Березня 2023
730
Голоси дітей почули в ОБСЄ
Голоси дітей почули в ОБСЄ
Дипломатам із 55 країн світу розповіли про недитячі проблеми українських дітей під час війни.

Від війни в Україні постраждали вже понад 3,3 мільйона дітей, стверджують у благодійному фонді «Голоси дітей». Аби вони не лишалися сам-на-сам із цим досвідом, БФ надає психосоціальну підтримку та реабілітацію малюкам, адресну та гуманітарну допомогу, а також забезпечує освітні можливості та адвокацію прав дітей.

А ще фонд документує дитячі історії, які надихають і мотивують навіть дорослих. Днями команда «Голосів» мала нагоду поділитися цими історіями з учасниками спеціальних слухань про становище українських дітей під час війни, які відбулись у Відні під головуванням Посольства США в ОБСЄ

Співзасновники фонду — правозахисниця Олена Розвадовська та журналіст Азад Сафаров — розповіли делегаціям країн-членів ОБСЄ про складні виклики, з якими українські діти стикаються щоденно під час війни, та про досвід роботи свого БФ. А член правління фонду, провідний експерт ХІСД, член коаліції по документуванню Андрій Черноусов порушив перед європейською аудиторією проблему маленьких українців, яких Росія викрала та вивезла з території України, і надав пропозиції — як світовим інституціям допомогти повернути дітей додому.

Крім того, в стінах ОБСЄ відбулася презентація книги «Війна голосами дітей» та виставка ілюстрацій, які створили відомі українські та іноземні митці до дитячих цитат.

«Вони є свідками сьогоднішніх подій, мають свої думки про війну та спостереження. Цей час нам важливо зафіксувати в їхніх цитатах, щоб не забувати про ціну щасливого майбутнього України. У цій книжці ми хотіли зробити акцент на продовженні дитинства, попри все. Адже дитинство не можна поставити на паузу через війну. Життя триває, надія є — і це те, що нас усіх тримає», — говорить Олена Розвадовська про книгу «Війна голосами дітей», яку фонд видав до річниці широкомасштабного вторгнення Росії до України.

У ній зібрано близько ста емоційних дитячих висловів про війну, які проілюстровані дизайнерами, художниками, фотографами та відомими людьми з різних куточків світу. Серед тих, хто долучився до створення зображень: ілюстратори Нікіта Тітов, Сергій Майдуков, Олександр Грехов, Ірина Вале, співачка Джамала та її син Рахман, співак Святослав Вакарчук, шеф-кухар Євген Клопотенко. Всі кошти від пожертв за книгу скеровуються на психологічну допомогу дітям.

Благодійний фонд «Голоси дітей» — це команда з понад пів сотні проактивних людей, яка має дев’ять осередків у різних куточках країни, а також сотні волонтерів і благодійників за кордоном, включно з американською телеведучою Опрою Вінфрі.

«Ми працюємо індивідуально та комплексно. Наша мета — не одноразова допомога, а підтримка знаннями та навичками, необхідними для того, аби дитина або родина мали змогу надалі розвиватися і зростати самостійно, а також забезпечити нормальний для себе рівень життя в умовах війни», — розповідає Валентина Кириченко, радниця з розвитку спроможностей та управління грантовими проєктами БФ «Голоси дітей».

Історію про те, як «Голоси дітей» боронять дитинство в часи війни, можно прочитати тут

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду