Білоруський Червоний Хрест визнав, що викрадає дітей з України

Білоруський Червоний Хрест визнав, що викрадає дітей з України

15:14,
19 Липня 2023
1512

Білоруський Червоний Хрест визнав, що викрадає дітей з України

15:14,
19 Липня 2023
1512
Білоруський Червоний Хрест визнав, що викрадає дітей з України
Білоруський Червоний Хрест визнав, що викрадає дітей з України
Голова білоруського Червоного Хреста заявив, що українські діти буцімто «приїжджають у Білорусь на оздоровлення», а його організація бере в цьому «активну участь».

Голова білоруського Червоного Хреста Дмитро Шевцов підтвердив, що організація бере участь у вивезенні українських дітей з окупованих територій України до Білорусі. Про це він заявив під час поїздки на окупований Донбас, яку транслювали в ефірі телеканалу «Білорусь 1», передає білоруське видання «Зеркало».

Шевцов заявив, що його обурює той факт, що Білорусь звинувачують у викраденні українських дітей. За його словами, українські діти буцімто «приїжджають у Білорусь на оздоровлення», а білоруський Червоний Хрест бере в цьому «активну участь».

«Мене до глибини душі обурив той факт, що люди, думаю, у міру своїх думок запалених, або вони вважають, що так логічно чинити, коли звинуватили Білорусь у тому, що ми викрадаємо дітей, які приїжджають до нас на оздоровлення. І чесно кажучи, річ у тім, що і білоруський Червоний Хрест брав у цьому — і бере, і братиме, і братиме — активну участь», — сказав Шевцов.

Шевцов заявляє, що «не може допустити шкоди іміджу країни, білоруського Червоного Хреста і всього руху Червоного Хреста». Тож він приїхав на окуповані території, щоб «показати всім» і переконати у зворотному.

Видання «Зеркало» повідомляє, що під час попередньої поїздки на окуповані українські території Шевцова помітили одягненим у камуфляж та з літерою Z на рукаві, хоча статут Червоного Хреста вимагає від членів організації залишатися нейтральними. У Міжнародному комітеті Червоного Хреста заявили, що вивчають цей інцидент.

Як пише «УП», у червні генеральний секретар білоруського Червоного Хреста Дмитро Шевцов заявив, що в Білорусі перебувають понад 700 дітей з України.

20 червня активіст із Білорусі повідомив, що самопроголошений президент країни Олександр Лукашенко дав згоду на організацію «оздоровлення дітей із постраждалих регіонів Донбасу в білоруських таборах і санаторіях». За його словами, отримавши згоду Лукашенка, активісти почали опрацьовувати «механізми надання допомоги».

Раніше білоруська опозиція повідомляла, що в Білорусь депортували понад 2 тисячі українських дітей. За їхніми даними, Лукашенко особисто підписує документи, пов'язані зі здійсненням воєнного злочину.

Фото: скриншот відео

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду