Центр громадянських свобод закликав писати листи ув'язненим Росією

Центр громадянських свобод закликав писати листи ув'язненим Росією

14:44,
4 Січня 2023
874

Центр громадянських свобод закликав писати листи ув'язненим Росією

14:44,
4 Січня 2023
874
Центр громадянських свобод закликав писати листи ув'язненим Росією
Центр громадянських свобод закликав писати листи ув'язненим Росією
Цього року формат зимового марафону змінили: закликають тегати політиків і публікувати дописи в соцмережах.

Центр громадянських свобод увосьме починає зимовий марафон написання листів ув'язненим Росією. 

«Станом на сьогодні у місцях позбавлення волі на території Росії та тимчасово окупованих територій перебувають громадяни України, яких російські військові взяли в полон під час окупації. Лише до Центру громадянських свобод надійшло понад 800 заявок про насильницьке та недобровільне зникнення цивільних людей», — ідеться у повідомленні.

«Протидіяв спеціальній військовій операції» — так звучить вирок країни-агресора, яка тримає українців у неволі без будь-яких підстав, попри те, що такого статусу і звинувачення немає в жодних міжнародних інституціях.

Протягом восьми років Центр громадянських свобод спільно з Euromaidan Press в рамках кампанії Let My People Go проводив традиційний Зимовий марафон листів для в'язнів Кремля, щоб подарувати їм трохи тепла у період зимових свят.

Однак Росія перешкоджає тому, щоб нашим людям надсилали листи, посилки, листівки, та приховує їх місцезнаходження.

Саме тому формат написання листів змінили.

Відтепер достатньо обрати історію когось із тих, хто перебуває в російському полоні, викласти історію з фото у власних соцмережах (інстаграм, фейсбук, твіттер, ТікТок), додаючи слова підтримки, а також хештеги #ReturnThemHome #PrisonersVoice #ЗимовийМарафон2023 #WinterMarathon #LetMyPeopleGo, а також тегнути під фото United Nations International Committee of the Red Cross, OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe або представників влади іноземних країн (наприклад, президента, прем’єра та омбудсмена країни, у якій ви живете).

«Про всі ці невигадані життєві історії викрадення українців має знати світ: про підприємця Євгена Гурʼянова, батька двох малолітніх діток Івана Козлова, сільського жителя Олександра Ягодинського, волонтера Сергія Любича, тренера кунг-фу Андрія Голубєва та багато інших полонених, які перебувають в неволі без будь-яких на те причин», — резюмують організатори акції.

Центр громадянських свобод став першою у світі організацією, яка в 2014 році відправила власні мобільні групи для документування російських воєнних злочинів в Криму, в Донецькій та Луганській областях.

Нині Центр збирає історії людей, які вижили в полоні, історії від родин тих, хто постраждав, а також історії тих, хто став свідком воєнних злочинів. Це історії про незаконні ув’язнення, катування, сексуальні насильства та вбивства людей на окупованих Росією територіях, а також кримінальне переслідування кримських татар на окупованому півострові.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду