Червоний Хрест України за 300 днів війни: допомога, прихисток, буржуйки та житло

Червоний Хрест України за 300 днів війни: допомога, прихисток, буржуйки та житло

17:27,
28 Грудня 2022
1234

Червоний Хрест України за 300 днів війни: допомога, прихисток, буржуйки та житло

17:27,
28 Грудня 2022
1234
Червоний Хрест України за 300 днів війни: допомога, прихисток, буржуйки та житло
Червоний Хрест України за 300 днів війни: допомога, прихисток, буржуйки та житло
Товариство Червоного Хреста України прозвітувало про роботу протягом 300 днів війни.

За 300 днів війни Товариство Червоного Хреста України допомогло понад 9 млн людей в країні.

Про це розповіли представники організації на пресконференції в «Укрінформі».

«Ми так само, як і всі люди, відчули, що може не бути хліба, може не бути доступу до ліків. Але ми швидко мобілізувалися, налагодили комунікації з усіма організаціями в областях і, як на мене, ефективно працюємо ці 300 днів. У нас працює 1500 співробітників, понад 8000 волонтерів, організували роботу більш як 200 організацій Червоного Хреста. У нас або зруйновано, або пошкоджено 21 офіс», — розповів Микола Поліщук, президент Товариства Червоного Хреста України.

За його словами, Товариство Червоного Хреста України будує тимчасові прихистки для осіб, які втратили своє житло через бойові дії. Допомагає відновлювати будинки, забезпечуючи будівельними матеріалами, та лінії електропостачання на деокупованих територіях, закуповує буржуйки для обігріву там, де поки неможливо відновити газо- та теплопостачання. Закуповує та передає лікарням карети швидкої допомоги, медичне обладнання, ліжка, генератори. Підтримує фінансово внутрішньо переміщених осіб і тих, хто їх прийняв у себе, компенсуючи витрати на комунальні послуги.

«Я думаю, нашу роботу оцінило і суспільство, і наші партнери. Заступник секретаря ООН з гуманітарної допомоги відзначив ефективну роботу Червоного Хреста України. Ми працюємо, і люди це відчувають, а партнери нам допомагають», — додав Микола Поліщук.

Загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України допомагають здійснювати евакуацію з найгарячіших точок і надають першу допомогу на місцях надзвичайних ситуацій. Це мобільні медичні бригади, які працюють у віддалених куточках країни, де наразі відсутні медичні працівники.

«Ми недержавна, небюджетна і незалежна громадська організація, тобто всі кошти та допомога — це винятково робота наших служб із залучення коштів та ефективній діяльності. Жодної копійки бюджетних коштів Червоний Хрест України в своїй діяльності не використовує. Вперше в історії нашої держави громадська організація бере на себе певні функції і фінансування державних соціальних програм, зокрема з надання прихистку та виплати вимушеним переселенцям», — сказав Павло Розенко, віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України.

Від 24 лютого волонтери та співробітники Товариства Червоного Хреста України роздали 30 455 тонн гуманітарної допомоги.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду