Річниця теракту в Оленівці: Розклад публічних заходів

Річниця теракту в Оленівці: Розклад публічних заходів

18:11,
27 Липня 2023
828

Річниця теракту в Оленівці: Розклад публічних заходів

18:11,
27 Липня 2023
828
Річниця теракту в Оленівці: Розклад публічних заходів
Річниця теракту в Оленівці: Розклад публічних заходів
До першої річниці теракту відбудеться низка публічних заходів в Україні та за кордоном. Публікація оновлюється.

У ніч із 28-го на 29 липня 2022 року в колонії №120 в Оленівці на Донеччині вибухнув барак з українськими військовополоненими — захисниками Маріуполя. За не підтвердженими даними, загинуло більше 50 військових, понад 100 були поранені.

28 липня об 11:00 відбудеться брифінг «Оленівка: Безкарність — заохочення до тероризму», на якому будуть присутні представники ГО «Спільнота родин Оленівки».

Патронатна служба Азову опублікувала розклад акцій пам'яті в Україні:

  • Київ, 29.07

20:30 — акція Асоціації родин захисників «Азовсталі» біля посольства Росії

  • Львів, 29.07

10:00 — відправа в Гарнізонному храмі;

11:00 — вшанування полеглих на Марсовому полі;

14:00 — реквієм у музеї «Територія терору».

  • Вінниця, 27.07

15:00 — Європейська площа (Водонапірна вежа). Всеукраїнський захід на підтримку військових, зниклих безвісти, військовополонених захисників, медиків та їхніх родин за підтримки Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Відбудуться практичні заняття з домедичної допомоги, мінної безпеки, зняття стресу і техніки безпеки поводження зі зброєю. На завершення заходу на площі відбудеться вшанування пам’яті полеглих Героїв та жертв теракту в Оленівці.

  • Хмельницький, 28.07

12:00 — ТЦ «Дитячий світ», акція-реквієм «Пам’ятай про Оленівку». Відбудеться мирна хода родин військовополонених та зниклих безвісти. Колона рушить вулицею Проскурівською до площі біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, де відбудеться тематичний перформанс.

  • Тернопіль, 29.07

17:00 — Театральний майдан, запалення свічок пам’яті на честь жертв теракту.

  • Тетіїв, 29.07

12:00 — Центральний парк, акція «Вшануймо разом пам'ять героїв».

28–30 липня низку мітингів проведуть за кордоном, написала громадська організація «Спільнота родин Оленівки» у фейсбуці. Зокрема, в Словаччині, Швеції, США, Польщі, Латвії, Франції та Чехії.

Нагадаємо, вночі 28 липня в колонії №120, розташованій у селищі міського типу Оленівка на Донеччині, внаслідок вибуху в приміщенні загинули військовополонені з «Азовсталі» — більше 50 українських військових; за не підтвердженими даними, понад 100 зазнали поранень.

Міжнародна спільнота засудила вбивство полонених та вимагала розслідування. 

Вибух на території колишньої виправної колонії в Оленівці був російським терористичним актом та грубим порушенням міжнародних домовленостей, ідеться в спільній заяві Міністерства оборони, ЗСУ, СБУ, ГУР МОУ, Генштабу України.

Раніше «Детектор медіа» також писав, що ЗМІ зманіпулювали заголовками про повернення тіл загиблих під час теракту в Оленівці.

Фото: Спільнота родин Оленівки, Патронатна служба «Азову» / фейсбук

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду