Акції проти екологічних злочинів РФ в Україні пройдуть по всьому світу

Акції проти екологічних злочинів РФ в Україні пройдуть по всьому світу

14:09,
19 Квітня 2023
785

Акції проти екологічних злочинів РФ в Україні пройдуть по всьому світу

14:09,
19 Квітня 2023
785
Акції проти екологічних злочинів РФ в Україні пройдуть по всьому світу
Акції проти екологічних злочинів РФ в Україні пройдуть по всьому світу
На День Землі люди з усіх континентів створять живий ланцюг єдності, щоб привернути увагу до проблеми.

З нагоди Міжнародного дня Землі, який відзначають 22 квітня, люди з усього світу зійдуться в живому ланцюзі єдності. Акція охопить усі шість континентів планети: Євразію, Північну та Південну Америки, Африку, Австралію та Антарктиду. Це відбуватиметься в рамках акції EcoUnity For Ukraine та всесвітньої кампанії #StopEcocideUkraine, що скеровані на те, щоб привернути увагу до екологічних злочинів, які вчиняє Росія під час війни проти України. Про це повідомляє ініціатор акції — всеукраїнський гуманістичний рух UAnimals

За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, від початку повномасштабної війни зафіксовано понад 2340 фактів шкоди довкіллю з боку росіян. Під окупацією перебувають 495 тис. гектарів українських лісів; 2,4 млн гектарів наразі деокуповані та потребують відновлення. Через війну вражено 20% природоохоронних територій. Понад 23 тис. тонн парникових газів потрапили в атмосферу через пожежі внаслідок ворожих обстрілів. Від бойових дій постраждали 600 видів тварин та 750 видів рослин і грибів, а в українській частині Чорного моря  загинули 120 дельфінів. 

Ініціатором акції EcoUnity For Ukraine є всеукраїнський гуманістичний рух UAnimals. Координаторами кампанії #StopEcocideUkraine виступили громадська організація Communities Army of Ukraine (CAU) та спільнота KLYCH. Три організації об'єднали зусилля, щоб спробувати залучити весь світ до боротьби з екологічним тероризмом росії проти України. Також до акції долучився український художник Андрій Єрмоленко, який підготував тематичні постери. 

З нагоди Міжнародного дня Землі, який відзначають 22 квітня, люди з усього світу зійдуться в живому ланцюзі єдності. Акція охопить усі шість континентів планети: Євразію, Північну та Південну Америки, Африку, Австралію та Антарктиду.

«Екологічні злочини, які росіяни вчиняють просто зараз на території України, — це глобальна проблема, шкоду від якої можуть відчути майбутні покоління в усьому світі. У День Землі жителі Лондона і Парижа, Лос-Анджелеса і Йоккаїчі, Сіднея і Найробі, навіть українські полярники зі станції «Академік Вернадський» в Антарктиді, візьмуться за руки, щоб висловити протест країні-терористу, яка знищує все живе на своєму шляху. Акція EcoUnity For Ukraine  — це ще й заклик від усього світу до міжнародних інституцій, що мають притягнути росіян до відповідальності за екологічні злочини проти людства і довкілля», — говорить Олександр Тодорчук, засновник гуманістичного руху UAnimals.

Представники CAU зазначають: «Через російську агресію ми сьогодні втрачаємо наші природні багатства — ліси, степи, моря, а також тварин та рослини, які там живуть. Загарбницька війна росії проти України призводить до зміни клімату, а шкода довкіллю вже вимірюється трильйоном гривень. Наслідки цієї війни наша природа відчуватиме ще довгі десятиліття. Закликаємо світ негайно засудити екологічні злочині кремля та припинити рашистський екоцид!»

Детальну інформацію про те, як це зробити, можна знайти тут.

UAnimals — всеукраїнський гуманістичний рух, що існує з 2016 року і пропагує гуманне ставлення до тварин, захищає їх від експлуатації та знущань. За сім років діяльності рух домігся ухвалення в Україні важливих зоозахисних законів, досягнув заборони експлуатації тварин у цирках близько 30 українських міст. У 2017 році команда UAnimals провела перший Всеукраїнський марш за права тварин, який зібрав понад 5000 людей і став наймасштабнішою зоозахисною подією у Східній Європі. Від 24 лютого 2022 року рух зосередив зусилля на порятунку тварин у зонах бойових дій та на тимчасово окупованих територіях України. У лютому 2023 року команда UAnimals відзначила першою Всеукраїнською зоозахисною премією двадцятьох зооактивістів, які рятують життя тварин під час війни. 



Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду