Шведська екоактивістка Грета Тунберг зустрілася із Зеленським у Києві (ВІДЕО)

Шведська екоактивістка Грета Тунберг зустрілася із Зеленським у Києві (ВІДЕО)

20:00,
29 Червня 2023
2885

Шведська екоактивістка Грета Тунберг зустрілася із Зеленським у Києві (ВІДЕО)

20:00,
29 Червня 2023
2885
Шведська екоактивістка Грета Тунберг зустрілася із Зеленським у Києві (ВІДЕО)
Шведська екоактивістка Грета Тунберг зустрілася із Зеленським у Києві (ВІДЕО)
Вона є членкинею Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків російської війни проти України.

Шведська екоактивістка Грета Тунберг 29 червня приїхала до Києва, де зустрілася з президентом Володимиром Зеленським. Вона входить до Міжнародної робочої групи, яка займається питаннями впливу російської агресії на екологічну систему нашої держави. Про це повідомив Офіс президента.

На зустрічі також були присутні ексвіцепрем’єр-міністерка та колишня міністерка закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, віцепрезидентка Європейського парламенту Гайді Гаутала та президентка Ірландії в 1990–1997 роках Мері Робінсон.

Під час зустрічі Зеленський звернув увагу співрозмовників на катастрофічні наслідки підриву росіянами греблі Каховської ГЕС для жителів Херсонщини. Злочин окупантів також завдав шкоди аграрній галузі та біорізноманіттю регіону.

Президент зазначив, що внаслідок катастрофи загинуло багато людей в окупованих ворожими військами населених пунктах, де росіяни не здійснювали евакуацію із затоплених територій.

«Важливо запропонувати комплекс конкретних заходів, як можна допомогти українцям із тимчасово окупованих населених пунктів. Це наші люди, які мають одержати необхідну підтримку в такий важкий момент», — сказав він.

Президент також наголосив, що Росія має понести справедливу відповідальність за скоєний екоцид в нашій державі.

Грета Тунберг зі свого боку подякувала за запрошення й наголосила, що залучатиме представників екологічних громадських організацій до діалогу щодо основних завдань Міжнародної робочої групи та привернення уваги до екологічних наслідків війни.

Окрім цього, співголова групи Маргот Вальстрем наголосила на необхідності забезпечити якнайширшу світову підтримку основних напрямів діяльності Міжнародної робочої групи. Зокрема, йдеться про оцінку шкоди, завданої довкіллю внаслідок російської агресії, притягнення Росії до відповідальності за скоєні екологічні злочини та компенсацію збитків, а також розробку планів відновлення довкілля в нашій країні та перехід до «зеленої» економіки.

Нагадаємо, нещодавно шведська екоактивістка Грета Тунберг узяла участь у мітингу проти екоциду в Україні, який влаштували росіяни, підірвавши Каховську ГЕС.

Під час заходу вона виступила з промовою, в якій засудила дії росіян. Тунберг зазначила, що люди не повинні просто стояти осторонь і дивитися на злочини російських окупантів, та висловила підтримку українцям.

Читайте також:

Фото: ОП

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Укроп
20:27 / 29.06.2023
А не забагато честі для неї?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду