Американська організація, що працювала під час кризи в Косово та землетрусу на Гаїті, допомагає 132 містам України

Американська організація, що працювала під час кризи в Косово та землетрусу на Гаїті, допомагає 132 містам України

15:53,
2 Січня 2023
917

Американська організація, що працювала під час кризи в Косово та землетрусу на Гаїті, допомагає 132 містам України

15:53,
2 Січня 2023
917
Американська організація, що працювала під час кризи в Косово та землетрусу на Гаїті, допомагає 132 містам України
Американська організація, що працювала під час кризи в Косово та землетрусу на Гаїті, допомагає 132 містам України
Американська некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM), що надає допомогу українським біженцям та громадам, починаючи з другого дня російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, тепер регулярно допомагає 132 містам по всій Україні.

Розпочавши гуманітарну місію із пункту для біженців у Медиці, Польща, організація налагодила стійку систему повернення до життя зруйнованої війною країни. GEM використовує триетапний підхід.

Перший етап – це першочергова допомога при кризовій ситуації. Цей етап передбачає розповсюдження гуманітарної допомоги серед прифронтових громад, внутрішньо переміщених осіб, прикордонних пунктів і притулків по всій Україні та Польщі. З початку війни GEM перемістив 38 744 біженців і доставив понад 800 вантажівок гуманітарної допомоги.

Другий етап – це період одразу після кризи, коли необхідно поповнити запаси, поки критична інфраструктура не буде відновлена. Тільки в листопаді GEM доставив у різні регіони України допомогу на понад 22 мільйони доларів. На сьогодні в Україну надійшло понад 100 мільйонів доларів гуманітарної допомоги.

Третій етап передбачає забезпечення принципів сталого розвитку. На звільнених територіях України протягом останніх кількох місяців тривають відновлювальні роботи, аби місцеві жителі могли повернутися додому. GEM уже відбудувала 8 шкіл, 180 приватних будинків, 6 амбулаторій, 6 житлових будинків. Зараз реалізується понад 40 проєктів реконструкції. 

Команда GEM також допомагає Україні пережити зиму під час відключень електроенергії та масованих обстрілів. Разом із партнерами GEM передали генератори знеструмленим громадським центрам, лікарням та школам.

«Кризи та війни дуже непередбачувані. Але GEM розробив стратегію систематичного реагування на кризи, що дозволяє нам надавати якомога більше допомоги якнайбільшій кількості людей, які її потребують, у найкоротші терміни та з найменшими витратами для наших донорів. Це також стосується наших проєктів реконструкції. Від щирого серця хочу подякувати всім нашим донорам, прихильникам і партнерам. Завдяки вам ми змогли допомогти дуже багатьом людям в Україні», — каже засновник і президент GEM Майкл Каппоні.

GEM збирає допомогу та кошти для своїх проєктів в Україні по усьому світу. Серед донорів та партнерів діяльності GEM в Україні — понад 50 компаній та організацій, зокрема Goya Foods, Walmart, Home Depot та багато інших відомих брендів.

За всі зусилля, спрямовані на порятунок життів українців, засновник і президент GEM Майкл Каппоні отримав почесну нагороду на саміті World For Ukraine Summit (W4UA) у Жешуві, Польща.

GEM — це некомерційна організація, заснована у 2011 році як служба реагування на глобальні катастрофи. Місія має на меті забезпечити всебічну підтримку найбільш вразливих груп населення, що страждають від різноманітних катастроф у всьому світі. Організація почала працювати в Україні на другий день вторгнення. У рамках програми з релокації GEM уже допомогла понад 38 000 українців дістатися безпечних місць. Протягом перших чотирьох місяців кризи GEM та партнери доставили понад 530 вантажівок з допомогою до 80 міст України та 7 сусідніх країн.

В Україні Місія займається проєктами з реконструкції та систематично надає гуманітарну допомогу найбільш постраждалим регіонам. GEM налагодила партнерські відносини зі 163 місцевими українськими організаціями для максимально ефективної допомоги.

Команда GEM працювала у понад 300 місіях по всьому світу, починаючи з кризи в Косово у 1999 році, землетрусу на Гаїті у 2010 році до пандемії 2020 року. GEM прагне повернути надію та можливості тим, хто страждає найбільше. 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду