Громадська ініціатива «Друзі Патрона» запустила благодійний продаж NFT-колекції на основі дитячих малюнків

Громадська ініціатива «Друзі Патрона» запустила благодійний продаж NFT-колекції на основі дитячих малюнків

14:46,
27 Січня 2023
457

Громадська ініціатива «Друзі Патрона» запустила благодійний продаж NFT-колекції на основі дитячих малюнків

14:46,
27 Січня 2023
457
Громадська ініціатива «Друзі Патрона» запустила благодійний продаж NFT-колекції на основі дитячих малюнків
Громадська ініціатива «Друзі Патрона» запустила благодійний продаж NFT-колекції на основі дитячих малюнків
Половину вторгованих грошей обіцяють віддати на благодійні цілі.

У жовтні 2022 року в Бучанському районі Київської області стартував проєкт «Мінна небезпека» від Червоного Хреста. Команда волонтерів, яких попередньо навчали, проводила заняття з ціллю змінювати поведінку щодо вибухонебезпечних предметів. Вони почали  працювати в школах трьох міст — Ірпінь, Буча та Гостомель. Так було створено громадський рух «Друзі Патрона», для того, щоб привернути увагу дітей до теми мінної небезпеки. У планах проєкту — випуск трьох NFT-колекцій, створених на основі конкурсу дитячого малюнку «Друзі Патрона», першу презентовано 24 січня.

«175 тис. кв. км території України забруднено мінами (статистика на січень 2023 р.). На початку листопада ми запустили Громадський рух "Друзі Патрона", для того, щоб привернути увагу дітей до теми мінної небезпеки (міни, залишені і нерозірвані боєприпаси). Ми розпочали свою діяльність з навчання в школах Бучанського району. Отже, ці діти вже знають про правильну поведінку при зустрічі з вибухонебезпечним предметом. Проте ми хотіли б розширити нашу роботу на всю Україну», — розповів Олександр Товстоног, засновник проєкту.

Для цього організація запланувала три тематичні NFT-збірки, щоб  залучити додаткове фінансування. 50% зібраних коштів від продажу її активісти пообіцяли спрямувати на благодійні цілі в Бучанському районі — купівлю обладнання для шкіл, відбудову житла, спільні проєкти з фондами-партнерами.

Станом на січень проведено 116 навчальних занять і навчено 1754 дітей. А для того, щоб підняти активність школярів і більше їх зацікавити навчанням, в середині листопада 2022 організатори запустили конкурс малюнку «Друзі Патрона», де діти малювали вигаданих ними персонажів із різних куточків України та з усього світу.

«У підсумку від п’яти шкіл Бучанського району ми отримали 287 малюнків, і до кожного з них ще додавалася своя унікальна мініісторія. Ми окремо відібрали і нагородили 42-х школярів, роботи яких нам здалися найбільш креативними і цікавими. Після надходження перших малюнків ми  вирішили втілити найбільш цікаві й сміливі дитячі ідеї в повноцінну NFT-колекцію "Друзі Патрона", з ціллю популяризувати наш рух в Україні і по всьому світу. Ми все  зібрали та розділили на кілька тем й оцифрували  за допомогою професійного художника», — розповіли організатори.

У підсумку в організації створили NFT-колекцію, яка буде складатися з трьох лінійок:

Перша колекція — «Міжнародна»: найбільш масова, вона присвячена вигаданим друзям Патрона з усього світу. Це песики  різних країн і континентів, національностей, кольору шкіри,  одягу тощо. До неї входить 7000  малюнків, дата виходу — 24.01.2023 року. Купити їх можна на сайті проєкту.

Друга колекція — «Українська», це вигадані друзі Патрона з різних регіонів України, в національному вбранні, з різними атрибутами й українськими стравами. До неї входить 700 малюнків, орієнтовна дата виходу – середина лютого 2023 року.

Третя колекція — «Професійна», що створена на основі дитячих ідей, де вони вигадали можливі професії друзів Патрона в мирному житті після перемоги України. Тут кожен образ буде унікальним. До неї входить 70 малюнків, орієнтовна дата виходу — початок березня 2023 року.

Нагадаємо, «ЗМІ для змін» писав раніше про схожу ініціативу — благодійний NFT-проєкт про людей, які захищають та підтримують Україну для збору коштів українським дітям.

благодійний NFT-проєкт про людей, які захищають та підтримують Україну для збору коштів українським дітям

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду