У Києві стартував Форум громадянського суспільства

У Києві стартував Форум громадянського суспільства

10:50,
30 Травня 2023
1483

У Києві стартував Форум громадянського суспільства

10:50,
30 Травня 2023
1483
У Києві стартував Форум громадянського суспільства
У Києві стартував Форум громадянського суспільства
Головна мета форуму — скоординувати дії всіх організацій громадянського суспільства, державних інституцій, місцевої влади та активістів громад задля перемоги.

У комплексі «Мистецький арсенал» стартував Форум громадянського суспільства — конференція для організацій громадянського суспільства, представників влади, бізнесу та донорів. Організовує захід Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину (ІСАР) «Єднання».

На форум офлайн зареєструвалися три тисячі людей, повідомив його ведучий Юрій Горбунов. Захід транслюють на сайті події.

Тема форуму — «Обриси майбутнього: перемога, відновлення та модернізація України». Юрій Горбунов озвучив три вектори розвитку та відновлення України, визначені організаторами:

  • Зусилля заради перемоги: підтримка міжнародної коаліції, адвокація підтримки України зброєю та фінансами, протидія російській гібридній агресії в міжнародних інституціях і академічних колах, підтримка ЗСУ, справедливий суд над воєнними злочинцями, покарання агресора та компенсація для потерпілих.
  • Раннє відновлення сфер, які потребують швидкої підтримки: допомога внутрішньо переміщенним особам, гуманітарна допомога, соціальна згуртованість, відбудова інфраструктури та контроль громадянського суспільства за цим; реабілітація та невідкладна психологічна допомога населенню (в тому числі ветеранам).
  • Модернізація: зміни та реформи для «економічного воєнного дива» — грандіозних інвестицій і стрімкого розвитку.

Юрій Горбунов нагадав, що раніше раз на рік відбувалися Форуми розвитку громадянського суспільства, де підбивали підсумки року та обговорювати тренди наступного. «Нинішній форум — інша історія. Він про виклики часу, перед якими ми стоїмо», — сказав ведучий.

Вітальні слова виголосили міжнародні партнери України. Джеймс Хоуп, директор регіональної Місії Агентства США з міжнародного розвитку, сказав про важливість форуму та ролі організацій громадянського суспільства в розвитку країни. Він нагадав, як форум зібрали торік напередодні присвяченої реформам в Україні конференції в Лугано, і звернув увагу на конференцію, яка незабаром відбудеться в Лондоні.

Джеймс Хоуп

«Лондонська конференція не за горами, і сьогоднішній форум — чудова нагода громадянському суспільству підготуватися до неї», — сказав Нікола Сібона, тимчасовий повірений у справах Представництва Європейського Союзу в Україні. Він додав, що для ЄС співпраця з громадянським суспільством — ключовий пріоритет. За його словами, у 2022 році втілено більше 50 грантових програм на 60 млн євро, більшість яких впроваджувалося організаціями громадянського суспільства. «Інвестиції в громадянське суспільство спрацювали належно», — сказав він. Нікола Сібона додав, що ЄС підтримує інтеграцію України, і важливою для цього процесу стане співпраця громадянського суспільства і державних інституцій. Представники обох інституцій висловили намір підтримувати Україну та громадянське суспільство в майбутньому.

Нікола Сібона

Слова підтримки висловили також посол Німеччини в Україні Анка Фельхузен і заступник постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс. Ключову промову «Світ на грані: значення української перемоги» виголосила Орися Луцевич, керівниця Українського форуму в Chatham House у Лондоні.

Орися Луцевич

Форум триватиме до 18:00. Програма передбачає панельні та експертні дискусії, майстерні для посилення спроможностей громадських і благодійних організацій, виставки кейсів відбудови та відновлення, виставку-ярмарок соціальних бізнесів. Відбудуться покази кінофільмів, артвиставка, антистрес-терапія, діятиме дитячий простір. Повну програму можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, Форум розвитку громадянського суспільства — це національна платформа для навчання, спілкування та обміну досвідом у сфері організаційного розвитку благодійних та громадських організацій. Вперше «Форум з організаційного розвитку» відбувся у 2012 році.

Раніше «Детектор медіа» розповідав про ІХХ та ХІ Форуми розвитку громадянського суспільства.

Фото пресслужби Форуму громадянського суспільства, скриншоти з онлайн-трансляції 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду