Серпень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)

Серпень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)

11:00,
5 Серпня 2023
4491

Серпень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)

11:00,
5 Серпня 2023
4491
Серпень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)
Серпень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)
Добірка можливостей, оголошених організаціями громадянського суспільства або пов'язаних із сектором. Публікація оновлюється.

Події

5 серпня — Шостий день фестивалю «Протасів Яр», тема — «Мистецтво і війна».

Організатор: ГО «Захистимо Протасів Яр»

Час і місце: 16:30–21:30, галявина у Протасовому Яру в Києві (таксі-локація нижньої заправки Wog, вул. Солом'янська, 40-А).

Заплановані творчі зустрічі з акторкою Адою Роговцевою та режисеркою Наталею Ворожбит, кінопоказ її фільму «Погані дороги», а також презентація книжки «Залізна евакуація» за участю автора Андрія Пермякова й акторки Наталії Сумської. Вхід на всі події фестивалю вільний.

9 серпня — Онлайн-зустріч із медіаюристами «Обмеження доступу до інформації в умовах війни»

Час і місце: 10:00–12:00, зум

Організатор: «Платформа прав людини»

Експерти відповідатимуть на запитання: Як працювати з публічною інформацією та реєстрами під час війни? Де межа між національною безпекою та свободою слова? Якою є судова практика розгляду справ по доступу? Що робити, коли розпорядники відмовляються надавати інформацію у відповідь на запити?

 Форма для реєстрації, яка триває до 12:00 вівторка, 8 серпня.  

9 серпня — Дискусія «Захист прав жінок під час пологів в Україні: правова та психологічна допомога»

Час і формат: 12:00 – 14:30, онлайн та офлайн

Організатор: Київська школа прав людини і демократії

Спікерки: експертка з прав людини жінок під час вагітності і пологів Євгенія Кубах, консультантка юридичної платформи БО «100% життя» Ганна Ситник, консультантка юридичної платформи БО «100% життя» Ірина Яковець.

Експертки проаналізують законодавство та процедури, що регулюють питання правової допомоги; обговорять правові механізми захисту прав жінок, які зазнали акушерського насильства, а також види психологічного насильства та його ознаки, роль психолога, важливість освіти та психологічної підготовки медичного персоналу.

Реєстрація обов’язкова. 

12 серпня — Вступний курс із прав людини: інтерактивна лекція Олександри Романцової в Києві

Час і місце: 11:00–15:00, офлайн

Організатори: Київська школа прав людини та демократії, Центр громадянських свобод

Заняття з відео, прикладами та вправами, яке дає можливість розібратися в базових поняттях міжнародних стандартів прав людини, що актуальні для України. Група складається з 25 учасників. Лекторка — Олександра Романцова, правозахисниця, одна з розробниць курсу в межах школи, виконавча директорка Центру громадянських свобод. Тренінг безплатний.

Реєстрація обов’язкова за посиланням.

15–26 серпня — Освітній форум з прав людини «Об’єднані»

Організатор: Освітній дім з прав людини в Чернігові

Локація: с. Количівка, поблизу Чернігова

Платформа для обміну досвідом та ідеями, планування спільних ініціатив і створення актуальних проєктів для правозахисників(-ць), громадських активістів(-ок), журналістів(-ок), документаторів(-ок) воєнних злочинів, психологів(-инь), освітян, волонтерів(-ок), студентів(-ок), держслужбовців.

Блоки форуму: «Свідчення війни», «Діємо сьогодні», «Захист та підтримка громадянського суспільства», «Освіта з прав людини в умовах війни».

Реєстрація до 12 серпня.

17 серпня — Волонтерський нетворкінг

Час і місце: 18:30–22:00, м. Київ, вул. Спаська, 13, Культурний центр

Організатори: UA First Aid, Офіс дій, ІСАР «Єднання», «Штука»

Нетворкінги — простір для знайомств, пошуку нових контактів, можливість створити колаборації з однодумцями. Запрошені активісти, волонтери, журналісти, або ж просто ті, «хто донатить чи підтримує ЗСУ та Україну будь-яким доступним вам способом».

19–20 серпня — Курс із прав людини. Рівень 2

Час і місце: 10:00–17:00, офлайн

Організатори: Київська школа прав людини і демократії, Центр громадянських свобод

Для випускників вступного курсу. Тренери — експерти/-ки Центру громадянських свобод: правозахисниця Олександра Матвійчук, правозахисниця Олександра Романцова, доктор політичних наук, професор Вільного університету (Латвія) Михайло Савва, правозахисник Володимир Яворський, історик, громадський діяч, політолог В'ячеслав Ліхачов, кандидат юридичних наук, доцент, професор кафедри кримінально-правової політики та кримінального права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Костянтин Задоя.

Реєстраційна форма.

22 серпня  — пресконференція правозахисної ініціативи «Трибунал для Путіна» щодо подання до Міжнародного кримінального суду

Час і місце: 11:00, онлайн (посилання на трансляцію) і офлайн (м. Харків, пресцентр «Накипіло», вул. Мистецтв, 14).

На пресконференції автори подання та документатори розкажуть, як збирали дані, чому важливі такі документи та як вони можуть вплинути на розслідування воєнних злочинів, скоєних окупантами.

Учасники пресконференції: експерт Харківської Правозахисної Групи, один з авторів подання Максим Ревякін, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, документаторка воєнних злочинів у Сумській області, представниця Північної правозахисної групи Наталія Єсіна, документатор воєнних злочинів в Одеській області, представник Одеського обласного відділення «Комітету виборців України» Ігор Бринош. Модератор — Святослав Рубан, документатор воєнних злочинів, інформаційний координатор Центр громадянських свобод.

24 серпня — відкриття фотовиставки «Деокупація і відновлення»

Час і місце: 19:00, Peremoga (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 15, 5-й поверх)

Організатор: Ukraїner

Експозиція фотовиставки представить світлини, зняті під час поїздок волонтерської команди Ukraїner звільненими населеними пунктами Слобожанщини, Сіверщини, Полісся і Причорномор’я в травні — листопаді 2022 року. Автори й авторки світлин — Вікторія Якименко, Юрій Стефаняк, Антон Балан, Карина Пілюгіна, Софія Соляр та Христина Кулаковська. Виставка діятиме в локації до середини вересня 2023 року.

28 серпня — презентація «Геноцид у Маріуполі. Юридичне обґрунтування міжнародного злочину»

Час і місце: 11:00, офлайн у Києві (Медіацентр Україна — Укрінформ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16) з онлайн-трансляцією.

Організатор: ініціатива «Трибунал для Путіна»

Ініціатива «Трибунал для Путіна» презентує перший документ із системним обґрунтуванням того, що Росія вчиняє в Україні геноцид. Подання про воєнні злочини росіян в Маріуполі опублікують українською та англійською мовами, а також відправлять до Міжнародного кримінального суду. На презентації автори подання розкажуть про різні аспекти геноциду — масові вбивства маріупольців, депортацію дітей, фільтраційні табори тощо — та про те, яке значення може мати визнання дії Росії геноцидом і що треба робити аби це сталося.

Спікери/ки: експерт Харківської правозахисної групи, один з авторів подання Михайло Романов, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, координаторка маріупольської приймальні УГСПЛ, співавторка подання Тетяна Самодерженкова, юрист Харківської правозахисної групи, автор подання у частині депортації дітей Микола Комаровський, доцентка НЮУ ім. Ярослава Мудрого, співавторка подання Катерина Буряковська, виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова,.

Акредитація для медіа за посиланням.

30 серпня — акція «Голоси / Voices» на підтримку цивільних заручників Росії

Час і місце: 17:00, м. Київ, Михайлівська площа

Організатор: Центр громадянських свобод

У Міжнародний день насильницьких зникнень Центр громадянських свобод проведе акцію біля Міністерства закордонних справ у Києві на підтримку цивільних ув’язнених. У межах акції відбудеться зустріч із рідними цивільних, яких утримує Росія, перформанс від команди Actors For Future, де актори покажуть, у яких умовах утримують цивільних, презентація брошури з 50 історіями цивільних ув’язнених, створеної в межах ініціативи Prisoners Voice. Акредитація для медіа за лінком

Гранти та конкурси

До 25 серпня — Третій конкурс проєкту «Творці змін»

Аналітичний центр Bendukidze Free Market Center шукає громадські та благодійні проєкти / приватні ініціативи, що працюють на місцях над реінтеграцією (особливо економічною) ветеранів російсько-української війни чи інтеграцією (особливо економічною) внутрішньо переміщених осіб.

Охочі взяти участь можуть заповнити заявку до 16:00 25 серпня. Частина заявників отримає мінігранти, а інформацію про всіх змінотворців буде додано в електронний довідник. Організатори звернули увагу, що участь можуть брати дійсні проєкти, що працюють не менше ніж пів року та зареєстровані на юридичну особу.

До 29 серпня — реєстрація на тренінг для журналістів «Що відбувається з природою України в тилу під час війни?»

Захід відбудеться 13 — 15 вересня на екостанції «Глибокі Балики» біля Ржищева (Київська область). Тренінг складатиметься з лекційної та «польової» частин. Спікери заходу — експерти Української природоохоронної групи та «Екодії». Для реєстрації потрібно заповнити форму за посиланням. До 30 серпня включно організатори повідомлять про результати відбору та надішлють відібраним учасникам детальну програму заходу.

До 1 вересня — Набори в програму для молоді Upshift

Програму Upshift втілює Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в понад 40 країнах. В Україні програма діє п'ять років і нині відкриті набори для молоді в Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській, Волинській, Тернопільській та Чернівецькій областях. Програма надає можливість молоді пройти навчання за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн) та отримати ресурси, щоб перетворити свої ідеї на соціально важливі проєкти. Кінцевий термін подачі заявок для команд різний для різних регіонів. 

До 14 вересня — Конкурс історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада — кращі практики співпраці»

Організатор: «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства» спільно з Міністерством культури та інформаційної політики, секретаріатом Кабінету Міністрів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури і Національною соціальною сервісною службою України

Заявку на участь можуть подавати представники/-ці органів державної влади чи місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства або бізнесу. Реєстраційну форму потрібно заповнити до 14 вересня включно. За результатами конкурсу укладуть збірник і поширять його ресурсами організаторів.

Вакансії

Виконавчий директор, Громадське радіо

Громадське радіо продовжило конкурс на посаду виконавчого директора/-ку (CEO) до кінця серпня.

Директор Премії імені Георгія Ґонґадзе, PEN Ukraine

Український ПЕН — культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських журналістів, письменників, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників. Вакансія передбачає роботу в команді Премії імені Георгія Ґонґадзе. Премія імені Георгія Ґонґадзе – відзнака для українських журналістів, які віддані принципам і стандартам незалежної журналістики, здатні знаходити інноваційні способи донесення інформації та сприяють змінам в українському суспільстві.

Головний редактор сценаріївАртдиректор, копірайтер та інші, Ukraїner

Ukraїner — це велика спільнота та організація, що мовить як медіа 15-ма мовами про події в Україні, є містком для порозуміння України зі світом та підвищення цінності України всередині.

Автор статей, Brand Ukraine

Brand Ukraine — громадська організація, створена, щоб допомогти Україні стати улюбленим брендом, lovemark для всього світу. Вакансія передбачає написання статей для war.ukraine.ua в межах проєкту «Підтримка зовнішніх комунікацій України та розвитку національного бренду у часи війни». Brand Ukraine спільно з Міністерством закордонних справ України розвивають Ukraine.ua — екосистему офіційних каналів України для іноземної аудиторії з постійною аудиторією понад 2,5 мільйона людей.

Менеджер комунікацій, Медійна ініціатива за права людини

Медійна ініціатива за права людини (МІПЛ) — це медійна команда, яка змінює зовнішню і внутрішню політику задля інтеграції України у вільний світ. 

PR-менеджер, Будуємо Україну разом

Будуємо Україну Разом — це громадська організація, яка створює можливості для молоді творити зміни в Україні через волонтерство. Місія БУР — розвивати довіру та формувати спільноту відповідальної та спроможної молоді через волонтерство та неформальну освіту задля демократичної України.

PR-менеджер, Центр економічного відновлення

ГО «Центр економічного відновлення» (ЦЕВ) — це платформа розробки й аналізу рішень для побудови економічно успішної України. Команда працює з проєктами, які змінюють Україну на краще: реформами, аналітикою та розробкою рішень.

Перекладач волонтер, Trident Defense Initiative

Trident Defense Initiative — іноземна навчальна організація, що з початку повномасштабної війни навчила понад 7500 бійців і медиків Сил оборони. Навчальний центр організації діє при Секторі оборони Харкова на волонтерських засадах.

Головний редактор проєкту Mistosite, Cedos

Cedos — це аналітичний центр і спільнота, що досліджує соціальний розвиток в Україні з 2010 року. Зараз організація працює над аналізом можливостей відновлення і зменшення негативних наслідків війни у сферах житла, освіти, соціального захисту, а також місцевого розвитку. Вакансія передбачає роботу в проєкті Mistosite — урбаністичній платформі, що розповідає про urban studies по-українськи.

Head of communications, LMF

Львівський медіафорум — це екосистема людей, організацій і проєктів, яка розробляє комплексні рішення для медіа та популяризує найкращі світові медіапрактики в Україні. З 2013 року організація працює над тим, щоб українські ЗМІ стали «здоровими» — глобальними, професійними, етичними та спроможними.

Керівник комунікацій і фандрайзингу, «СОС Дитячі містечка»

«СОС Дитячі містечка Україна» — благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність у 2003 році та працює задля попередження сирітства в Україні, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримки молоді, яка виходить з-під опіки. Організація є членкинею міжнародної федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf).

Дослідник, Лабораторія журналістики суспільного інтересу

«Лабораторія журналістики суспільного інтересу» досліджує, створює та популяризує найкращі форми суспільно корисної журналістики в епоху цифрових медіа. Вакансія передбачає роботу в The Reckoning Project. Проєкт об'єднує українських і міжнародних журналістів, юристів та аналітиків, які мають досвід роботи з воєнними злочинами в Сирії, Боснії, Чечні, Руанді. У проєкті збираються свідчення про злочини Росії в Україні, щоб формувати справи для судів, а також створюються медіапроєкти для українських та іноземних ЗМІ.

Менеджер із комунікацій, «Пласт Львів»

Вакансія передбачає роботу у «Волонтерському штабі "Пласту у Львові"» — дочірній організації «Пласту у Львові», яка функціонує від початку повномасштабного вторгнення. Її мета — забезпечити військових необхідною амуніцією, медициною та тактичним спорядженням.

Більше вакансій у громадському секторі — на сайті Lobby X.

Щоб запропонувати подію для публікації в цьому переліку, пишіть на адресу info@detector.media з темою листа «Можливості ОГС»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду