Вересень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)

Вересень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)

14:22,
31 Серпня 2023
4369

Вересень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)

14:22,
31 Серпня 2023
4369
Вересень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)
Вересень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)
Добірка можливостей, оголошених організаціями громадянського суспільства або пов'язаних із сектором. Публікація оновлюється.

Події

1 вересня — Пресбрифінг і презентація аналізу російських підручників із деокупованих територій

Час і місце: 15:00, онлайн і офлайн («Медіацентр Україна — Укрінформ».

Організатори: ГО ЦГП «Альменда», Регіональний центр з прав людини, Коаліція «Україна. П'ята ранку».

Експерти проаналізували підручники з деокупованих територій Харківщини.

Спікери заходу: британський журналіст, телевізійний продюсер і письменник Пітер Померанцев, прокурор Офісу генерального прокурора України Олена Полегенька, керівник Відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента України в АР Крим Євген Бондаренко, керівниця напрямку національної адвокації ГО ЦГП «Альменда» Валентина Потапова.

2 вересня — Закриття першого сезону фестивалю «Захистимо Протасів яр» пам'яті Романа Ратушного 

Організатор: ГО «Захистимо Протасів яр».

Час і місце: 15:00, дві локації: галявина у Протасовому яру в Києві (таксі-локація нижньої заправки Wog, вул. Солом'янська, 40-А), будівля Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків.
Відбудуться дві панельних дискусії «10 років Революції Гідності: майбутнє України» і «Роман Ратушний: від життя до безсмертя», а також зустрічі з цікавими спікерами та музичні виступи. Закриють фестиваль концертом гуртів «Пиріг і батіг», GrozovSka Band, Zwyntar. Вхід на всі події фестивалю вільний.

5 вересня — Воркшоп «Громадська участь у забезпеченні невідкладної гуманітарної допомоги переміщеним особам в Україні та Німеччині»

Час і місце: 16:00 — 17:30, Zoom.

Організатори: Німецька асоціація мігрантських організацій moveGlobal e.V., український аналітичний центр Cedos.

Захід буде присвячено таким питанням:

  1. Як організоване надання невідкладної гуманітарної допомоги в громадах України та муніципалітетах Німеччини?
  2. Які є ефективні практики та виклики у співпраці між громадянським суспільством та місцевими органами влади?
  3. Як можна залучити переселенців і переселенок до планування реагування на невідкладні ситуації?

Реєстрація за посиланням.

7 вересня — громадський марафон «Зима 2023-2024: іспит на стійкість»

Організатор: Національна платформа стійкості та згуртованості.

Ключове питання обговорення — як визначити межі трансформацій, яких можуть зазнати міста, громади, спільноти та регіони під час їх адаптації до тривалого періоду невизначеності. Коли сьогодні кажуть про відновлення — це про повернення до довоєнного стану чи побудова принципово нової стійкої суспільної системи? Чи можуть правила цивільної безпеки стати новим образом життя для українців? Чи спостерігаються зміни в підготовці до нового зимового періоду? 

Спікери/ки: співзасновниця Національної платформи стійкості та згуртованості Юлія Тищенко, директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолій Ткачук, голова ГО «Форпост» (Дніпро) Олена Подолян, координатор Національної платформи в Миколаївській області Михайло Золотухін та інші.

Реєстрація на подію за посиланням.

12 вересня — Віртуальний круглий стіл «Реформа юридичної освіти: діалог із громадянським суспільством»

Час і місце: 11:00 — 13:00, Zoom  за посиланням.

Повна програма заходу за посиланням. Захід покликаний обговорити виклики та досягнення на шляху реформування юридичної освіти, отримати від представників організацій громадянського суспільства пропозиції щодо подальшого вдосконалення змісту юридичної освіти, сформувати спільне бачення взаємодії органів влади, донорів і громадського сектора для успішного проведення реформи юридичної освіти.

13 вересня — Воркшоп «Громадська активність в умовах війни: загрози, виклики, історії успіху»

Організатор: «Вокс Україна».

Час і місце: 17:00, Zoom.

Ведучий воркшопу Олександр Остапа — голова ГО «Буча найкраще місто», керівник медіа Thebuchacity, волонтер, журналіст, комунікаційний менеджер —  поділиться власним досвідом і порадами про те, як швидко зробити видимою свою ініціативу в громаді, як шукати фінансування та підтримку бізнесу для втілення ідей, як працювати з органами державної влади для успішної реалізації ідеї, як не піддаватися на провокації під час реалізації проєктів. Реєстрація за лінком.

14 вересня — Старт авторського курсу історика та політолога В’ячеслава Ліхачова «Права національних меншин: міжнародні стандарти та українська специфіка»

Організатор: Київська школа прав людини (Центр громадянських свобод).

Час і місце: щочетверга, 16:00, онлайн (без запису та трансляції).

Курс складатиметься з чотирьох лекцій: «Чому національні меншини є важливими?», «Національні меншини, етнічні спільноти та корінні народи: розуміємося на поняттях», «Українські реалії та міжнародні зобов’язання України», «Що далі? Варіанти вирішення завдання, що стоїть перед нашою країною».

В’ячеслав Ліхачов — історик, громадський діяч, політолог, член експертної ради Центру громадянських свобод.  Автор понад шістдесяти наукових праць і книг. Вивчає етнополітичну конфліктологію, ксенофобію на пострадянському просторі, ідеологію та діяльність праворадикальних рухів Росії та України, політичний екстремізм, теорії нації та націоналізму, історію антисемітизму, історію відродження єврейських громад на пострадянському просторі, міжконфесійні відносини.

Умови участі: Зареєструватися на курс можливо до 7 вересня або до завершення набору учасників. Реєстрація за посиланням. Кількість учасників курсу — 80 осіб.

14 — 15 вересня — ІІІ Форум правових реформ для громадянського суспільства

Організатор: проєкт «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» організацій ІСАР «Єднання», Український незалежний центр політичних досліджень і Центр демократії та верховенства права.

Це майданчик для обговорення прогресу в покращенні правового поля для роботи громадського сектора в умовах повномасштабної війни. ІІІ Форум правових реформ для громадянського суспільства відбудеться в Києві офлайн і онлайн. Програма форуму оновлюється та доступна за посиланням. Зареєструватися можна до 8 вересня тут

 

До середини вересня — Фотовиставка «Деокупація і відновлення»

Місце: Peremoga (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 15, 5-й поверх).

Організатор: Ukraїner.

Експозиція представляє світлини, зняті під час поїздок волонтерської команди Ukraїner звільненими населеними пунктами Слобожанщини, Сіверщини, Полісся та Причорномор’я в травні–листопаді 2022 року. Автори й авторки світлин — Вікторія Якименко, Юрій Стефаняк, Антон Балан, Карина Пілюгіна, Софія Соляр та Христина Кулаковська.

 

23 — 24 вересня — Тренінг «Відновлення & євроінтеграція: що варто знати журналіст(к)ам, щоб впливати на розвиток громад»

Організатор: ІСАР «Єднання».

Місце: м. Київ (деталі надішлють підтвердженим учасникам).

Експерти допоможуть систематизувати знання щодо процедур, елементів процесу, ключових аспектів підготовки до вступу в ЄС; регіональних політик євроінтеграції; особливостей пошуку та використання соціологічних даних щодо євроінтеграції; загального процесу й архітектури відновлення України; пріоритетів швидкого відновлення, залучення регіонів і роль громад; особливостей комунікації від Мінвідновлення; лайфхаків пошуку інформації, щоб писати про відбудову й економіку України; можливостей і ролі системи DREAM у регіональному вимірі регіонів; ролей регіональних медіа.

До тренінгу також інтегровані практикуми покращення навичок знаходити історії, щоб писати про відновлення та євроінтеграцію, та зацікавлення локального читача.

Участь для журналістів/ток безплатна. Організатори покривають витрати на проїзд і забезпечують учасників/ць проживанням і харчуванням у Києві під час участі у тренінгу.

Реєстрація до 11 вересня включно за посиланням.

Гранти та конкурси

До 11 вересня — Набір на Стипендіальну програму для активістів

Організатор: Офіс дій.

Підтримуються суспільно-корисні громадські та/або медіапроєкти, які допомагають суспільству та країні в подоланні криз, які з’явилися через російське вторгнення 24 лютого 2022 року та/або націлені на побудову та зміцнення проукраїнської позиції в світі.

Стипендіальна програма включає фінансову, психологічну, менторську та юридичну підтримку, участь у нетворкінгах і внесок у спільноту.

Стипендію можуть отримати активісти, правозахисники, журналісти, представники громадського сектору та волонтерських ініціатив.

Розмір стипендії 500 $ на місяць. Тривалість програми 3 місяці.

Дедлайн — 11 вересня 2023 року, 20:00. Подати заявку.

До 14 вересня — Конкурс історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада — кращі практики співпраці»

Організатор: «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства» спільно з Міністерством культури та інформаційної політики, секретаріатом Кабінету Міністрів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури і Національною соціальною сервісною службою України.

Заявку на участь можуть подавати представники/-ці органів державної влади чи місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства або бізнесу. Реєстраційну форму потрібно заповнити до 14 вересня включно. За результатами конкурсу укладуть збірник і поширять його ресурсами організаторів.

Вакансії

Автор-фрилансер, Детектор медіа

Обов’язки: написання текстів для підсайту «ЗМІ для змін» групи видань «Детектор медіа».

Формати: аналітичні / проблемні статті, інтерв’ю, опитування експертів, історії, колонки, репортажі, експлейнери.

Тематика: громадянське суспільство (активізм, волонтерство, благодійність, громадські та правозахисні організації, аналітичні центри, соціальний бізнес, незалежні медіа).

Менеджер комунікацій, Інститут масової інформації

Інститут масової інформації — медійна громадська організація, яка діє з 1995 року та є членом Міжнародної організації з захисту свободи слова (IFEX). ІМІ відстоює права журналістів, аналізує медіасферу, під час війни забезпечує медіа засобами захисту для відряджень у зону бойових дій.

Директор з комунікацій, Good bread from good people

Good bread from good people — соціальна пекарня, яка займається виробництвом кондитерських виробів і хліба. Усю повномасштабну війну пекарня виготовляє та передає хліб у прифронтові території. Також це перша пекарня в Україні, яка працевлаштовує дорослих людей із ментальною інвалідністю.

Менеджер комунікацій, Києво-Могилянська фундація

Києво-Могилянська фундація — неприбуткова благодійна організація, основна мета якої — розвиток спроможності Києво-Могилянської академії та сприяння її законним інтересам та інтересам її спільноти через залучення коштів від приватних донорів по всьому світу. Організація також представлена в США та Канаді місцевими фундаціями.

Аналітик у сфері екології, «Рух Чесно»

«Чесно» — це громадський рух, що має на меті стимулювати прозорість, підзвітність і відкритість представників влади та запит на якісну політику серед громадян.

Асистент менеджера проєктів, «Принцип»

Правозахисний центр для військовослужбовців «Принцип» — громадська організація, заснована 2023 року для правового захисту військовослужбовців адвокатом і військовим Масі Найємом і правозахисницею Любов‘ю Галан. Команда працює над аналізом, розробкою та адвокацією змін у системі взаємовідносин військових і держави. Мета організації — баланс між ефективною обороноздатністю та дотриманням прав захисників та захисниць.

Більше вакансій у громадському секторі — на сайті Lobby X.

Щоб запропонувати подію для публікації в цьому переліку, пишіть на адресу info@detector.media з темою листа «Можливості ОГС».

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду