Фестиваль «Протасів Яр» пам'яті Романа Ратушного оголосив програму закриття

Фестиваль «Протасів Яр» пам'яті Романа Ратушного оголосив програму закриття

17:30,
30 Серпня 2023
612

Фестиваль «Протасів Яр» пам'яті Романа Ратушного оголосив програму закриття

17:30,
30 Серпня 2023
612
Фестиваль «Протасів Яр» пам'яті Романа Ратушного оголосив програму закриття
Фестиваль «Протасів Яр» пам'яті Романа Ратушного оголосив програму закриття
2 вересня анонсують пресбрифінг організаторів фестивалю, панельні дискусії, а також виступи українських гуртів.

У суботу, 2 вересня, в Києві відбудеться закриття першого сезону фестивалю «Протасів Яр» пам’яті полеглого торік під Ізюмом громадського активіста і розвідника 93-ї бригади «Холодний яр» Романа Ратушного.

Перша частина програми цього дня відбудеться традиційно на галявині на Протасі. Зокрема:

14:00. Відкритий пресбрифінг організаторів фестивалю щодо результатів і майбутніх цілей фестивалю.

15:30. Відкриття фестивального дня. Виступи спеціальних гостей, зокрема, акторки Ірми Вітовської та голови TAITRA Ukraine Ю Хуан Су

16:00–17:00. Панельна дискусія «10 років Революції Гідності: майбутнє України». Участь в обговоренні візьмуть журналіст, головний редактор інтернет-видання «Новинарня» Дмитро Лиховій, історикиня, письменниця Олена Стяжкіна, письменник, перекладач Андрій Бондар, телеведучий, документаліст, письменник Юрій Макаров. Модеруватиме дискусію Мирослава Барчук

17:15–18:15. Панельна дискусія «Роман Ратушний: від життя до безсмертя». Друзі Романа розкажуть про нього як людину і про його значення в житті кожного з нас. 

18:15–18:40. Акапельний виступ гурту «Гуляйгород».

Далі заплановані заходи в рамках фестивалю відбуватимуться в Інституті біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України («Буряки-Хол», вул. Клінічна, 25).

19:00–19:20. Відкриття концертної частини. 

19:20–20:00. Виступ гурту Grozovska Band. 

20:10–20:50. Виступ гурту Zwyntar.

21:00–22:00. Виступ гурту «Пиріг і Батіг». 

Нагадаємо, фестиваль «Протасів Яр» пам’яті Романа Ратушного стартував наприкінці травня. Протягом літа на галявині у Протасовому Яру відбулося вісім днів фестивалю, які зібрали сотні учасників і тисячі відвідувачів.

Перший сезон фестивалю «Протасів Яр» включив у себе кілька напрямків: зокрема, мистецький (кінопокази, концерти, поетичні читання, лекції), демократії і прав людини (дискусії, розмови, лекції, покази та обговорення документальних фільмів), історичний (лекції, екскурсії). 

Учасниками фестивалю стали Тарас Лютий, Вахтанґ Кебуладзе, Володимир Єрмоленко, Станіслав Асєєв, Ігор Козловський, Алім Алієв, Мар'яна Садовська, Наталка Ворожбит, Софія Безверха, Римма Зюбіна, гурти «Тельнюк: Сестри», капела «Збитень», «Хорея Козацька», Grozovska Band, Kozak System та інші.

До координаційної ради фестивалю ввійшли Світлана Поваляєва, Юлія Бартле, Артур Харитонов, Мирослава Барчук, Яна Безсмертна, Тетяна Терен, Вікторія Амеліна, Тетяна Власова, Оксана Ігнатова. 

Організаційні партнери фестивалю «Протасів Яр» — Український ПЕН та Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара». Захід відбувається за сприяння Міжнародного фонду «Відродження» та програми House of Europe.

Фото: пресслужба фестивалю «Протасів Яр»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду