Ukraïner організовує фотовиставку «Деокупація і відновлення»

Ukraïner організовує фотовиставку «Деокупація і відновлення»

11:52,
24 Серпня 2023
820

Ukraïner організовує фотовиставку «Деокупація і відновлення»

11:52,
24 Серпня 2023
820
Ukraïner організовує фотовиставку «Деокупація і відновлення»
Ukraïner організовує фотовиставку «Деокупація і відновлення»
Її відкриють у Києві 24 серпня з нагоди Дня Незалежності України.

Експозиція фотовиставки «Деокупація і відновлення» представить світлини, зняті під час поїздок волонтерської команди Ukraїner звільненими населеними пунктами Слобожанщини, Сіверщини, Полісся і Причорномор’я в травні–листопаді 2022 року, повідомив «Детектору медіа» Ukraїner.

«На цих світлинах — люди, які пережили окупацію, пройшли через російські катівні, втратили дім, бізнес чи найдорожче — рідних і друзів. Але попри всі ці жахи, вони з надією дивляться у майбутнє і далі, кожен по-своєму, борються за перемогу. Діти граються на спаленій російській техніці, волонтери допомагають латати понівечені будинки чи зводити нові. А фермери, попри залишки касетних снарядів і вирви від обстрілів, обробляють землю», — йдеться в пресрелізі.

Хлопчик стрибає зі спаленої російськими загарбниками під час окупації Бучі автівки на тлі обстріляного будинку. Полісся. 26.08.2022. Фото: Софія Соляр для Ukraїner

Автори й авторки світлин — Вікторія Якименко, Юрій Стефаняк, Антон Балан, Карина Пілюгіна, Софія Соляр та Христина Кулаковська.

Виставка діятиме в локації Peremoga (вул. Ярославів Вал, 15, 5-й поверх) до середини вересня 2023 року. Офіційне відкриття — 24 серпня о 19:00. На відкритті відвідувачі зможуть поспілкуватися з командою Ukraїner, зокрема з волонтерами, які документують історії українців зі звільнених міст і сіл.

Фермер тримає в руках залишки зерна, що вціліло після знищення його ферми російськими окупантами. Полісся. 13.09.2022. Фото: Каріна Пілюгіна для Ukraїner

Нагадаємо, Ukraïner випустив 23 документальні серії «Деокупація» з експедицій звільненими регіонами у 2022 році, які можна побачити на ютуб-каналі, а також видав збірку репортажів Богдана Логвиненка у формі книги «Деокупація. Історії опору українців. 2022».

Про роботу команди Ukraїner у перші пів року повномасштабної війни «Детектору медіа» розповів засновник і керівник проєкту Богдан Логвиненко.

«Детектор медіа» також розповідав, як команда Ukraïner вирушила на допомогу херсонцям після підриву Каховської ГЕС 6 червня 2023 року. До цієї експедиції долучилися понад 30 людей на 25 автівках, щоби привезти гуманітарну допомогу та евакуйовувати людей.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду