cs.detector.media
24.08.2023 11:52
Ukraïner організовує фотовиставку «Деокупація і відновлення»
Ukraïner організовує фотовиставку «Деокупація і відновлення»
Її відкриють у Києві 24 серпня з нагоди Дня Незалежності України.

Експозиція фотовиставки «Деокупація і відновлення» представить світлини, зняті під час поїздок волонтерської команди Ukraїner звільненими населеними пунктами Слобожанщини, Сіверщини, Полісся і Причорномор’я в травні–листопаді 2022 року, повідомив «Детектору медіа» Ukraїner.

«На цих світлинах — люди, які пережили окупацію, пройшли через російські катівні, втратили дім, бізнес чи найдорожче — рідних і друзів. Але попри всі ці жахи, вони з надією дивляться у майбутнє і далі, кожен по-своєму, борються за перемогу. Діти граються на спаленій російській техніці, волонтери допомагають латати понівечені будинки чи зводити нові. А фермери, попри залишки касетних снарядів і вирви від обстрілів, обробляють землю», — йдеться в пресрелізі.

Хлопчик стрибає зі спаленої російськими загарбниками під час окупації Бучі автівки на тлі обстріляного будинку. Полісся. 26.08.2022. Фото: Софія Соляр для Ukraїner

Автори й авторки світлин — Вікторія Якименко, Юрій Стефаняк, Антон Балан, Карина Пілюгіна, Софія Соляр та Христина Кулаковська.

Виставка діятиме в локації Peremoga (вул. Ярославів Вал, 15, 5-й поверх) до середини вересня 2023 року. Офіційне відкриття — 24 серпня о 19:00. На відкритті відвідувачі зможуть поспілкуватися з командою Ukraїner, зокрема з волонтерами, які документують історії українців зі звільнених міст і сіл.

Фермер тримає в руках залишки зерна, що вціліло після знищення його ферми російськими окупантами. Полісся. 13.09.2022. Фото: Каріна Пілюгіна для Ukraїner

Нагадаємо, Ukraïner випустив 23 документальні серії «Деокупація» з експедицій звільненими регіонами у 2022 році, які можна побачити на ютуб-каналі, а також видав збірку репортажів Богдана Логвиненка у формі книги «Деокупація. Історії опору українців. 2022».

Про роботу команди Ukraїner у перші пів року повномасштабної війни «Детектору медіа» розповів засновник і керівник проєкту Богдан Логвиненко.

«Детектор медіа» також розповідав, як команда Ukraïner вирушила на допомогу херсонцям після підриву Каховської ГЕС 6 червня 2023 року. До цієї експедиції долучилися понад 30 людей на 25 автівках, щоби привезти гуманітарну допомогу та евакуйовувати людей.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status