Жовтень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)

Жовтень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)

10:00,
29 Вересня 2023
5578

Жовтень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)

10:00,
29 Вересня 2023
5578
Жовтень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)
Жовтень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)
Добірка можливостей, оголошених організаціями громадянського суспільства або пов'язаних із сектором. Публікація оновлюється.

Події

2 жовтнялекція Євгена Захарова «Історія правозахисного руху в Україні»

Час і місце: 16:00 — 18:00, офлайн, м. Київ.

Організатор: Київська школа прав людини та демократії.

Євген Захаров — правозахисник, громадський діяч, голова Правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи, учасник дисидентського руху 1970 — 1980-х років.

Лектор розповість про таке: як визначати поняття «дисидент», скільки у СРСР було дисидентів і чим вони займалися, чим особливими є «шістдесятники» і як розвивався правозахисний рух у «гельсінський» період і часи так званої «перебудови».

Реєстрація: обов’язкова за посиланням

Кількість місць обмежена.

3 — 4 жовтня — вебінар «Законодавство про волонтерську і гуманітарну діяльність, оподаткування: як ОГС стати сильнішими?»

Час і місце: Zoom, 11:00 — 13:00.

Організатор: Проєкт «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України».

  • 3 жовтня — вебінар 1. Особливості законодавчого регулювання зборів на рахунки волонтерів-благодійників. Тренерка: Наталія Повтарь, юристка ЦЕДЕМ.
  • 4 жовтня — вебінар 2. «Процедура ввезення, обліку та звітування гуманітарної допомоги». Тренерка: Юлія Панура, юристка УНЦПД.

На вебінарах тренерки розкажуть, як зареєструватись у реєстрі волонтерів, який веде ДПС; яким є порядок звітування за зібрані кошти, якою є відповідальність за порушення податкового законодавства при зборах благодійної допомоги, як правильно оформити операції з гуманітарною допомогою, як завезти й передати гуманітарну допомогу для ЗСУ, дотримуючись закону. 

Реєстрація: за цим посиланням.

6 жовтня — вебінар «Базовий фінансовий менеджмент для ГО та БО. Політики та процедури»

Час і місце: Zoom, 11:00 — 13:00.

Організатор: Проєкт «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України».
На вебінарі тренерка Ольга Мартиновська бухгалтерка ГО «Громадський холдинг “Група впливу”» та ГО «Точка доступу») розкаже про:

  • основи фінансового менеджменту для неприбуткових організацій;
  • звітність до податкових органів;
  • формування внутрішніх політик організації: на що варто звернути увагу та які основні внутрішні політики мають бути розроблені та затверджені в організації.

Реєстрація: до 4 жовтня за цим посиланням.

10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA

Час і місце: 11:00 онлайн.

Організатор: громадська організація «Докудейз».

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA триватиме з жовтня по грудень. Він розпочнеться у Полтаві й побуває у 22 областях України. Покази, дискусії та інсталяції відбудуться також за кордоном для українських спільнот. Із запитаннями звертатися до Ксенії Опрі (Бойко), комунікаційної менеджерки Мандрівного Docudays UA, kseniia.boiko.v@gmail.com.

16 — 17 жовтня — воркшкоп для зміцнення міжнародної адвокаційної спроможності українських громадських організацій та благодійних фондів   

Час і місце: офлайн, м. Київ.

Організатор: ІСАР «Єднання».

Захід призначений для тих, хто займається міжнародною адвокацією: «промотує Україну за кордоном, їздить у пошуках зброї, автомобілів, гуманітарної допомоги, презентує проєкти з відбудови для своїх громад, щоб залучити кошти та міжнародну підтримку».

Воркшоп надасть можливість ефективніше коментувати важливі питання й уникати неправдивої інформації в міжнародних дискусіях. Навчання побудоване через «лікнепи» в ключових темах — боротьба з корупцією, правосуддя та судова реформа, конфіскація російських активів в Україні та за кордоном, економіка, зелена відбудова та безпека.

Реєстрація: до 6 жовтня за посиланням.

18 жовтня — курс «Цифрова компетентність для ОГС»

Організатор: EaP Civil Society Facility

Курс складається з поєднання онлайн-діагностичних сесій, офлайн семінарів і практичного індивідуального наставництва. ОГС матимуть можливість зосередитися на своїх пріоритетних потребах — покращення способу доступу та використання даних, використання цифрових інструментів для комунікації та охоплення чи посилення кібербезпеки. Курс завершиться до кінця 2023 року. Важливе знання англійської мови.

Для кого курс: менеджери / персонал / волонтери ОГС, які безпосередньо впливають на те, як організація працює з даними та технологіями, і які можуть назвати себе спеціалістами від початкового до середнього рівня.

Реєстрація: до 4 жовтня включно за посиланням.

Таймлайн курсу

19 жовтня — дискусія «Нова система ввезення та обліку гуманітарної допомоги: можливості та виклики»

Час і місце: 11:00—13:00 онлайн (Zoom із трансляцією в соцмережах) і офлайн (хаб «Дім громадянського суспільства», м. Київ, вул. Еспланадна, 17).
Організатор: ІСАР «Єднання».
Захід присвячений відповідям на запитання, пов'язані з початком роботи Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги, яка запрацює з 1 грудня. На зустрічі обговорять, як зареєструватися в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги, як внести дані про вантаж та подати декларацію, як захистити дані про набувачів, якщо це військові частини та інші військові формування, як звітувати в автоматизованій системі реєстрації гуманітарної допомоги.
У модерованій дискусії візьме участь заступник міністра соціальної політики Назар Танасишин і представники організацій громадянського суспільства. Модераторка заходу — Марія Лемберг, співзасновниця БФ «Громадяни», фасилітаторка. Реєстрація за посиланням.

19 жовтня — громадські онлайн-обговорення проєкту Стратегії Українського молодіжного фонду

Час і місце: 16:00—18:00 онлайн.

Організатор: УМФ у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України та за підтримки ІСАР «Єднання».

Реєстрація до 19 жовтня, 12:00 за посиланням. У заході заявлена участь громадської діячки, ексочільниці Українського культурного фонду Юлії Федів, співзасновниці БФ «Громадяни» Марії Лемберг, директор УМФ Дмитро Твердохліб.

26 жовтня — презентація звіту «Індекс сталості організацій громадянського суспільства за 2022 рік»

Час і місце: 11:00—12:45 офлайн (хаб «Дім громадянського суспільства», м. Київ, вул. Еспланадна, 17) і онлайн (трансляція на фейсбук-сторінці організаторів).

Організатор: Український незалежний центр політичних досліджень.

Індекс сталості організацій громадянського суспільства (CSOSI) — це міжнародне дослідження, яке вже більше 20 років оцінює стан розвитку організацій громадянського суспільства і сьогодні охоплює 74 країни світу. Індекс щорічно презентує результати змін, які відбулись у країні та регіоні, за 7 показниками: правове середовище, організаційна спроможність, фінансова стійкість, адвокація, надання послуг, секторальна інфраструктура, публічний імідж.

Cпікери:

  • Максим Лациба, керівник Програми розвитку громадянського суспільства УНЦПД;
  • Наталя Климова, Заступниця виконавчого директора ІСАР Єднання;
  • Олексій Орловський, директор програми «Демократія й належне врядування»
    МФ «Відродження»;
  • Ольга Лимар, виконавча директорка Коаліції Реанімаційний Пакет Реформ;
  • Галина Скіпальська (онлайн), директорка українського представництва ГО «Право на здоров'я» (HealthRight International);
  • Андрій Крупнік (онлайн), директор ГО «Одеський інститут соціальних технологій»;
  • Олександр Равчев, спеціаліст із комунікацій, член правління Клубу «Піранья».

Реєстрація за посиланням.

Гранти та конкурси

До 13 жовтня, 15:00 — гранти для медійників на подорожі на професійні події в країнах ЄС та Великій Британії

Донор: House of Europe.

Обсяг гранту: до 4000 євро.

Хто може подаватися: менеджери, редактори та журналісти місцевих та регіональних медіа; журналісти, що пишуть про культуру; економічні журналісти; фактчекери та розслідувачі.

Покривають подорож, проживання, харчування, страхування, візи та квитки на події.

До 24 жовтня, 15:00 — гранти для медійників на персональні проєкти з залученням ЄС та Великої Британії

Донор: House of Europe.

Обсяг гранту: до 4000 євро.

Хто може подаватися: менеджери, редактори та журналісти місцевих і регіональних медіа; журналісти, що пишуть про культуру; економічні журналісти; фактчекери та розслідувачі.

Покривають участь в онлайнових навчальних програмах, витрати на створення та промо своїх проєктів, гонорари експертам та інші витрати, пов’язані з проєктом, а також невелику винагороду для менеджера проєкту.

Вакансії

До 15 жовтня — директор Премії імені Георгія Ґонґадзе, ПЕН Україна

Український ПЕН — культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських журналістів, письменників, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників. Вакансія передбачає роботу в команді Премії імені Георгія Ґонґадзе. Премія імені Георгія Ґонґадзе – відзнака для українських журналістів, які віддані принципам і стандартам незалежної журналістики, здатні знаходити інноваційні способи донесення інформації та сприяють змінам в українському суспільстві.

До 3 листопада — фандрайзер, Inscience

Inscience — це організація, яка популяризує науку й доказову медицину та підвищує їхню цінність для суспільства, бізнесу та держави через науково-популярні проєкти.

Спеціаліст із документування воєнних злочинів, Об’єднання родичів політв’язнів Кремля

«Об’єднання родичів політв’язнів Кремля» — громадська організація, що бореться за звільнення політичних бранців Росії, а також займається документуванням воєнних злочинів і злочинів проти людяності в тимчасово окупованих районах Запорізькій області.

Фандрайзер, Жіночий ветеранський рух

Громадська організація «Жіночий ветеранський рух» створена за ініціативи жінок-ветеранок, активісток кампанії «Невидимий батальйон», які повернулися в цивільне життя та прагнули об‘єднати спільноту для захисту прав жінок та адвокації важливих змін у суспільстві.

Фахівець із маркетингу, Good bread from good people

Good bread from good people — соціальна пекарня, яка займається виробництвом кондитерських виробів і хліба. Усю повномасштабну війну пекарня виготовляє та передає хліб у прифронтові території. Також це перша пекарня в Україні, яка працевлаштовує дорослих людей із ментальною інвалідністю.

Head of content (SMM), Rescue now

Rescue now — благодійний фонд, що надає гуманітарну допомогу, піклується про людей літнього віку на сході України та надає кваліфіковану психологічну допомогу дітям.

Старший аналітик, аналітик, Солом'янські котики

«Солом’янські котики» — благодійний фонд, який реалізовує проєкти для наближення перемоги України. Ключові напрями — тактична медицина, домедична допомога, протимінна діяльність.

Більше вакансій у громадському секторі — на сайті Lobby X.

Щоб запропонувати подію для публікації в цьому переліку, пишіть на адресу info@detector.media з темою листа «Можливості ОГС».

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду