10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA

10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA

20:29,
9 Жовтня 2023
637

10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA

20:29,
9 Жовтня 2023
637
10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA
10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA
Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA триватиме з жовтня по грудень. Він розпочнеться у Полтаві й побуває у 22 областях України. Покази, дискусії та інсталяції відбудуться також за кордоном для українських спільнот.

Як повідомили оргаізатори події, 10 жовтня об 11:00 в онлайн-форматі про фестиваль розкажуть:

  • Світлана Смаль, виконавча директорка ГО «Докудейз»;
  • Катерина Сінгурова, гостьова координаторка Мандрівного Docudays UA;
  • Ксенія Шиманська, директорка правозахисного департаменту ГО «Докудейз»;
  • Ілона Коротіцина, директорка медіаплатформи «Вгору» (розкаже про спецпокази фільму «Нескорений Херсон»);
  • Дмитро Грешко, режисер фільму-відкриття «Король Лір: як ми шукали любов під час війни».

Центральна тема 20 Docudays UA — «Образ майбутнього».

«Це розмова про справедливість — невідворотнє покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про відбудову після нашої перемоги — без пластикових лебедів і розфарбованих шин на газонах і дитячих майданчиках від ОСББ. Про те, як по-справжньому модернізувати наші міста та селища, зробити їх красивими й зручними, сучасними, доступними, орієнтованими на пішоходів — старих і малих, і покалічених війною. Це розмова про те, як очистити наші води й землі від забруднень і мін, які нам у великій кількості залишають окупанти. Ми будемо говорити про все це під час фестивалю і в діалозі будемо намагатися сформулювати нову українську мрію», — анонсувала команда організаторів фестивалю.

Із запитаннями звертатися до Ксенії Опрі (Бойко), комунікаційної менеджерки Мандрівного Docudays UA, kseniia.boiko.v@gmail.com.

Організатори фестивалю — громадська організація «Докудейз», Українська Гельсінська спілка з прав людини, благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

20 Мандрівний Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства США в Україні.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду