cs.detector.media
09.10.2023 20:29
10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA
10 жовтня — пресконференція 20 мандрівного фестивалю Docudays UA
Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA триватиме з жовтня по грудень. Він розпочнеться у Полтаві й побуває у 22 областях України. Покази, дискусії та інсталяції відбудуться також за кордоном для українських спільнот.

Як повідомили оргаізатори події, 10 жовтня об 11:00 в онлайн-форматі про фестиваль розкажуть:

Центральна тема 20 Docudays UA — «Образ майбутнього».

«Це розмова про справедливість — невідворотнє покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про відбудову після нашої перемоги — без пластикових лебедів і розфарбованих шин на газонах і дитячих майданчиках від ОСББ. Про те, як по-справжньому модернізувати наші міста та селища, зробити їх красивими й зручними, сучасними, доступними, орієнтованими на пішоходів — старих і малих, і покалічених війною. Це розмова про те, як очистити наші води й землі від забруднень і мін, які нам у великій кількості залишають окупанти. Ми будемо говорити про все це під час фестивалю і в діалозі будемо намагатися сформулювати нову українську мрію», — анонсувала команда організаторів фестивалю.

Із запитаннями звертатися до Ксенії Опрі (Бойко), комунікаційної менеджерки Мандрівного Docudays UA, kseniia.boiko.v@gmail.com.

Організатори фестивалю — громадська організація «Докудейз», Українська Гельсінська спілка з прав людини, благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

20 Мандрівний Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства США в Україні.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status