На кінофестивалі Docudays UA обговорять, як фільми наближають перемогу

На кінофестивалі Docudays UA обговорять, як фільми наближають перемогу

16:10,
11 Травня 2023
918

На кінофестивалі Docudays UA обговорять, як фільми наближають перемогу

16:10,
11 Травня 2023
918
На кінофестивалі Docudays UA обговорять, як фільми наближають перемогу
На кінофестивалі Docudays UA обговорять, як фільми наближають перемогу
У дискусії візьмуть участь автор(к)и стрічок обох випусків проєкту Civil Pitch, присвяченого актуальним суспільним темам.

Подія «Як фільми наближають перемогу? Досвід Civil Pitch» відбудеться 7 червня о 14:00, повідомили на сайті кінофестивалю Docudays UA. Документаліст(к)и обговорять, чи працює документальне кіно як інструмент змін — громадської думки, політик, наративів — усередині українського суспільства та у світі, йдеться в анонсі.

Учасники/-ці події:

Розмову модеруватиме Олександра Кравченко, координаторка проєкту Civil Pitch 2.0 і продюсерка.

Команда Docudays UA нагадала, що проєкт Civil Pitch — це конкурс ідей і лабораторія документальних короткометражних фільмів на актуальні суспільні теми. Мета Civil Pitch — посилити зв'язки між активіст(к)ами громадського сектору та документаліст(к)ами, які прагнуть досягти змін у суспільстві.

У 2019 році проєкт стартував під гаслом «Кіно, що змінює»; у 2022 році Civil Pitch 2.0 показує «Кіно, що наближає перемогу». «Об’єднавши власний досвід, знання та зусилля, вже впродовж двох випусків проєкту Civil Pitch автор(к)и документального кіно та громадські активіст(к)и створюють фільми на гостросоціальні теми, які подорожують усім світом», — йдеться в анонсі.

Як «Детектор медіа писав раніше, на Civil Pitch 2.0 надійшло 150 заявок, із них журі обрало 4 проєкти, які отримали не лише гранти на виробництво фільмів, але й менторську підтримку на всіх етапах роботи. Це стрічки «89 днів» Павла Дорогого, «Під крилом ночі» Лесі Дяк, «Гості з Харкова» Галини Лавринець і «Наша робосім’я» Анастасії Тихої. 1 травня їх показали на кінофестивалі Hot Docs у Торонто.

Кадр фільму «89 днів»

Нагадаємо, у 2023 році 20-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться 2–8 червня в Києві та частково онлайн. Команда вже оголосила концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю, конкурсні програми DOCU/УКРАЇНА, DOCU/КОРОТКО, а також відкрила акредитацію для медіа. До 21 травня триває набір волонтерів.

Також уже відомий склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а ще журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

Попередній, 19-й, Docudays UA відбувся в листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше — за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

Афіша, фото: docudays.ua

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду