«ЮрШтаб» запустив онлайн-платформу безкоштовної юридичної допомоги

«ЮрШтаб» запустив онлайн-платформу безкоштовної юридичної допомоги

20:30,
17 Квітня 2024
621

«ЮрШтаб» запустив онлайн-платформу безкоштовної юридичної допомоги

20:30,
17 Квітня 2024
621
«ЮрШтаб» запустив онлайн-платформу безкоштовної юридичної допомоги
«ЮрШтаб» запустив онлайн-платформу безкоштовної юридичної допомоги
Подати запит юристам-волонтерам тепер можна і через сайт. Це безпечніша альтернатива чатботам у вайбері й телеграмі, які теж продовжать працювати.

17 квітня громадська організація «ЮрШтаб» презентувала проєкт «Юрист в смартфоні». Це нова онлайн-платформа, що дає українцям змогу отримати безкоштовну юридичну допомогу незалежно від місця перебування. 

Консультацію юриста можна отримати через особистий кабінет на оновленому сайті. Після авторизації за номером телефону чи G-мейлом можна створити запит (вони відображатимуться як окремі бесіди). Відповідь прийде впродовж доби. Також у кабінеті можна переглянути історію запитів, залишити відгук й оцінити консультацію.

Скриншот особистого кабінету

Раніше звертатись по допомогу до юристів-волонтерів можна було тільки через боти в телеграмі та вайбері. Через них «ЮрШтаб» провів понад 21 700 безкоштовних консультацій. Однак оскільки функціонал месенджерів не дозволив команді втілите задумане, ще в 2022 році замислилися над вебверсією ініціативи, розповіла «Детектору медіа» Юлія Соловйова, керівниця та співзасновниця «ЮрШтабу».

«Нам потрібна була можливість вести декілька чатів паралельно, створювати групові чати, мати більш широку статистику. Також сайт більш легко адаптувати під нові проєкти; розробка власного технічного рішення є більш гнучкою. Тобто з точки зору масштабування, сайт виглядає більш привабливим рішенням. Додатково це про безпеку розробки, бо ми не залежимо від сторонніх платформ. І якщо, наприклад, заборонять телеграм у країні, ми будемо мати альтернативу та не втратимо користувачів», — пояснила Юлія.

Чатботи продовжать роботу та працюватимуть із сайтом як «єдина екосистема», додала керівниця «ЮрШтабу».

Крім того, на сайті додали розділ «Новини та статті», публікуватимуть корисні та прості роз'яснення з юридичних питань та інформацію про результати роботи «ЮрШтабу».

Проєкт «Юрист у смартфоні» переміг в Акселераційній програмі Act to Support проєкту «Фенікс» Фонду Східна Європа.

Нагадаємо, українці можуть звернутись до «ЮрШтабу» по консультацію з будь-яких юридичних питань: від компенсації за зруйноване житло, проходження військової служби, волонтерства до питань ведення бізнесу чи оформлення спадку.

Раніше «ЮрШтаб» з Інститутом міста створили платформу «Юридичний навігатор волонтера».

«Детектор медіа» також публікував добірку, яка містить усе, що варто знати волонтерам і благодійникам-початківцям.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду