«Платформа прав людини» безкоштовно консультуватиме військових

«Платформа прав людини» безкоштовно консультуватиме військових

13:38,
29 Серпня 2023
535

«Платформа прав людини» безкоштовно консультуватиме військових

13:38,
29 Серпня 2023
535
«Платформа прав людини» безкоштовно консультуватиме військових
«Платформа прав людини» безкоштовно консультуватиме військових
Правники організації хочуть допомогти розв’язати найпоширеніші юридичні проблеми військових і їхніх родин.

Правозахисна організація «Платформа прав людини» відкриває новий напрям роботи — безоплатні юридичні консультації для військових, повідомила «Детектору медіа» пресслужба організації.

Ініціатива пов'язана з тим, що ППЛ почала отримувати запити на юридичну допомогу від військовослужбовців, і таких запитів стає все більше, прокоментувала «Детектору медіа» виконавча директорка «Платформи прав людини» Олександра Степанова.

«Війна в Україні триває з 2014 року. Широкомасштабна агресія Росії не припиняється вже другий рік. За цей час на захист своєї країни стали мільйони українців та українок. Крім зброї, екіпірування та медикаментів, вони потребують ще й юридичної допомоги. І чим довше виборюватиметься перемога, тим більшій кількості людей потрібна буде така підтримка. Захистити тих, хто захищає нас. Ця ініціатива ППЛ виникла, щоб об’єднати кваліфікованих юристів для надання фахової допомоги пораненим, ветеранам і членам родин військовослужбовців. Ми готові надавати правовий захист військовослужбовцям. І це безоплатно», — повідомила ППЛ.

Проблеми, з якими юристи хочуть зарадити, — це, зокрема, виплати військовослужбовцям, медична допомога, ВЛК, відпустки, переведення, дострокове звільнення, звільнення в запас, адміністративна та кримінальна відповідальність, статус безвісти зниклих та полонених, статус УБД, статус сім’ї загиблого, соціально-правові гарантії (пільги).

Щоб отримати допомогу, пропонують написати на пошту help@ppl.org.ua, звернутися через фейсбук або залишити заявку в телеграмі.

«Питання захисту прав військовослужбовців насправді глибше, і точкові консультації — це лише початок для змін на глобальному рівні. Концепція ППЛ має на меті підвищити рівень юридичного захисту військовослужбовців, визначити його ключові проблеми та запровадити зміни до політик і механізмів, які гарантують такі права», — сказала Олександра Степанова.

Тривалість ініціативи поки не обмежена в часі, додала директорка ППЛ.

Нагадаємо, «Платформа прав людини» працює з 2016 року як спільнота правозахисників і правозахисниць. Місія організації — розвиток і становлення демократичного громадянського суспільства через забезпечення стандартів прав і свобод людини та їх захист.

Раніше «Детектор медіа» розповідав, що експерти «Платформи прав людини» дослідили дотримання в Україні цифрових прав під час воєнного стану.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Іван
20:00 / 23.12.2023
У військовому квитку стаття 66 б написали придатний
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду