Проєкт документального фільму Катерини Горностай і «Освіторії» отримав 30 тисяч євро

Проєкт документального фільму Катерини Горностай і «Освіторії» отримав 30 тисяч євро

09:19,
29 Березня 2024
134

Проєкт документального фільму Катерини Горностай і «Освіторії» отримав 30 тисяч євро

09:19,
29 Березня 2024
134
Проєкт документального фільму Катерини Горностай і «Освіторії» отримав 30 тисяч євро
Проєкт документального фільму Катерини Горностай і «Освіторії» отримав 30 тисяч євро
Вихід стрічки про освіту під час війни запланований на початок 2025 року.

Документальний фільм «Стрічка часу» режисерки Катерини Горностай отримав одну з нагород CPH:Forum — індустріальної секції міжнародного фестивалю документального кіно CPH:DOX у Копенгагені,  повідомила пресслужба громадської спілки «Освіторія».

Проєкт фільму Катерини Горностай отримав нагороду Eurimages New Lab Outreach Award. Нагорода має на меті підвищити громадську увагу до інноваційних та експериментальних проєктів на етапі завершення виробництва або в постпродакшені.

Зйомки документального фільму «Стрічка часу» ініціювала громадська спілка «Освіторія», щоб продемонструвати вплив повномасштабної війни на освіту, на життя учнів і вчителів. Над 90-хвилинною стрічкою працює виробнича компанія «2Брейв Продакшнс».

За словами голови спілки Зої Литвин, фільм — це не лише хроніка навчання у війні, а ще й «інструмент, який має показати світовій спільноті, що освіта надважлива сфера, і що українськи учні та вчителі роблять все можливе і неможливе щоб продовжувати навчати і навчатися, в тому числі на прифронтових та деокупованих територіях». Кадри з майбутнього документального фільму можна побачити в офіційному тизері до премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2023.

Члени журі CPH:Forum відзначили «Стрічку часу» як фільм з високою кінематографічною якістю, який уникає традиційних наративних структур. «Цей фільм подає відтінений образ життя у розірваній війною країні, і ми сподіваємося, що ця нагорода допоможе йому знайти широку міжнародну аудиторію», — додали вони.

Режисерка Катерина Горностай (третя зліва)

«Пітчинги це завжди стресово, бо від них залежить наскільки голосно прозвучить на фестивалях майбутній фільм. Але зараз, під час широкомасштабної війни відповідальність зросла в рази, ще й тому що документалістика має просвітницьку функцію. Кожна можливість поїхати закордон і показати там кавалок документального матеріалу про українську сучасність — це важливий інструмент впливу, заохочення людей цікавитись Україною, співпереживати і допомагати їй. Тим більше що наш проект має цікавий кут зору на війну: ми її не показуємо в кадрі, але вона відображається в кожній повітряній тривозі, в кожному бомбосховищі, в кожному обличчі дитини чи вчителя української школи», сказала Катерина Горностай.  

Читайте також:

Нагадаємо, під час церемонії вручення Шостої Національної кінопремії «Золота дзиґа»-2022 фільм Катерини Горностай «Стоп-Земля» здобув 11 статуеток із 22 можливих. Крім того, авторку цієї картини за результатами голосування українських кіноакадеміків нагородили як переможницю в номінації «Відкриття року». «Стоп-Земля» відзначена гранпрі Одеського кінофестивалю у 2021 році. Того ж року фільм також відзначили нагородою Crystal Bear Generation 14+ на Берлінале.

Фото: пресслужба «Освіторії»

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду