Вчительська премія повертається: Global Teacher Prize Ukraine 2024 почала приймати анкети

Вчительська премія повертається: Global Teacher Prize Ukraine 2024 почала приймати анкети

15:09,
18 Березня 2024
752

Вчительська премія повертається: Global Teacher Prize Ukraine 2024 почала приймати анкети

15:09,
18 Березня 2024
752
Вчительська премія повертається: Global Teacher Prize Ukraine 2024 почала приймати анкети
Вчительська премія повертається: Global Teacher Prize Ukraine 2024 почала приймати анкети
Головний переможець отримає 1 мільйон гривень для власного освітнього проєкту та вирушить на Світову премію Global Teacher Prize.

Вперше з початку повномасштабного вторгнення в Україні відзначать найкращого вчителя — проведуть щорічну національну премію Global Teacher Prize Ukraine, повідомив «Детектору медіа» організатор премії в Україні — громадська спілка «Освіторія».

У 2024 році Global Teacher Prize Ukraine повернеться до формату професійної відзнаки. Премія шукає педагогів, які зробили видатний внесок у професію, учнів і суспільство, чия професійна майстерність потребує гідного визнання. Також відзначать педагогів у кількох окремих номінаціях, як от молодий учитель, учитель-новатор, вибір українців та інших.

Збір анкет триває до 8 липня на сайті Global Teacher Prize Ukraine. Заповнити заявку може сам учитель або його можуть номінувати друзі, колеги, учні чи їхні. Головного переможця визначатимуть кілька експертних груп у чотири етапи, а його ім'я стане відомим під час церемонії нагородження 5 жовтня.

«Робота вчителя зараз вимагає не лише професійності, а й глибокої емпатії, сили духу та відданості. Українські вчителі не раз показали, що якими б страшними й складними не були реалії, вони не злякаються і не покинуть своєї роботи. І як справжні професіонали, вони не просто "справляються", вони творять дива, щодня стаючи опорою для наших дітей. Global Teacher Prize Ukraine — це визнання їх невтомної праці, витримки та майстерності. Ми вшановуємо тих, хто виховує наступне покоління українців та українок, бо від того, який фундамент із цінностей та сенсів буде закладено у школах, залежатиме майбутнє нашої країни», — сказала Зоя Литвин, голова спілки «Освіторія» й засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine.

Два роки від початку повномасштабного вторгнення Росії Премія не обирала найкращого вчителя країни та зосередилась на документуванні історій вчительства воєнного часу.

Читайте також:

Нагадаємо, Національну премію Global Teacher Prize Ukraine  ініціювала у 2017 році громадська спілка «Освіторія» після підписання меморандуму з засновниками світової премії Global Teacher Prize — фондом Varkey GEMS Foundation.

У 2022 році «Освіторія» відзначила українських освітян за хоробрість і незламність під час великої війни та в підсумку випустила про них збірку «Жити, щоб навчати». У 2023 році організатори продовжили збирати історії про вчителів, які «залишаються новаторами в складних умовах, чий професійний досвід і віддана робота з дітьми уособлюють українське вчительство воєнного часу».

«Детектор медіа» також розповідав історію лауреата Global Teacher Prize Ukraine — вчителя історії Миколи Попадюка, номінованого своїми учнями.

Раніше «ДМ» писав, як громадські активісти допомагають освітній сфері під час війни і які шість основних викликів стоять перед освітою в Україні.

Зображення: пресслужба ГС «Освіторія»

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду