Стартувала національна премія Global Teacher Prize Ukraine 2023

Стартувала національна премія Global Teacher Prize Ukraine 2023

16:55,
25 Травня 2023
989

Стартувала національна премія Global Teacher Prize Ukraine 2023

16:55,
25 Травня 2023
989
Стартувала національна премія Global Teacher Prize Ukraine 2023
Стартувала національна премія Global Teacher Prize Ukraine 2023
«Освіторія» продовжує збирати історії вчителів, щоб задокументувати освітні втрати та зафіксувати пам’ятні кроки, зроблені ними задля збереження освіти.

Після початку повномасштабного вторгнення формат премії адаптували, нагадала пресслужба громадської спілки «Освіторія». У 2022 році премія відзначила українських освітян за хоробрість та незламність під час великої війни та в підсумку випустила про них збірку «Жити, щоб навчати».

Зазначається, що цьогоріч премія продовжує збирати історії про вчителів, які «залишаються новаторами в складних умовах, чий професійний досвід і віддана робота з дітьми уособлюють українське вчительство воєнного часу». Збір історій триватиме з 25 травня до 1 серпня на сайті Global Teacher Prize Ukraine. Заповнити форму може як сам учитель, так і його колеги, учні або їхні батьки — обмежень немає.

Історії відбиратимуть громадська спілка «Освіторія» та експертна рада. Кураторкою премії незмінно всьоме стане Наталія Мосейчук, телеведуча «1+1» і педагогиня за освітою. У неї в рамках премії є своя номінація «Вибір серцем» — для вчителів, які працюють з дітьми в лікарнях.

Зазначається, що частину зібраних історій вчителів презентують онлайн на сайтах globalteacherprize.org.ua та osvitoria.media, сторінках у соціальних мережах премії та ГС «Освіторія», а також на майданчиках інформаційних партнерів. До Дня вчителя історії розкажуть у телевізійному форматі.

Нагадаємо, національна премія Global Teacher Prize Ukraine відзначає вчителів-змінотворців. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію у 2017 році ініціювала громадська спілка «Освіторія» після підписання меморандуму із засновниками світової премії — фондом Varkey GEMS Foundation. 

Раніше «Детектор медіа» розповідав, як громадські активісти допомагають освітній сфері під час війни і які шість основних викликів стоять перед освітою в Україні.

Зображення: пресслужба ГС «Освіторія»

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду