МОН і ЮНІСЕФ навчать 30 тисяч учнів профтехів підтримувати одне одного

МОН і ЮНІСЕФ навчать 30 тисяч учнів профтехів підтримувати одне одного

17:48,
19 Червня 2024
330

МОН і ЮНІСЕФ навчать 30 тисяч учнів профтехів підтримувати одне одного

17:48,
19 Червня 2024
330
МОН і ЮНІСЕФ навчать 30 тисяч учнів профтехів підтримувати одне одного
МОН і ЮНІСЕФ навчать 30 тисяч учнів профтехів підтримувати одне одного
До навчання також залучать батьків і опікунів, які зможуть опанувати навички з позитивного батьківства. 700 практичних психологів сімох областей пройдуть вдосконалять навички психосоціальної допомоги та підтримки психічного здоров'я.

Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерством освіти і науки України розпочали втілення проєкту з надання психосоціальної підтримки учням закладів професійної та фахової передвищої освіти, повідомили виконавці проєкту пресрелізом. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), через повномасштабну війну в Україні 14 мільйонів українців — дітей і дорослих — потребують психосоціальної підтримки за оцінками.

Комплексна програма «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти» розроблена в межах Національної програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською. Вона охопить сім регіонів: Миколаївську, Одеську, Полтавську, Сумську, Львівську, Закарпатську та Волинську області.

Повідомляється, що впродовж року понад 30 000 учнів пройдуть навчання за програмою «Я підтримую своїх друзів». Вона має навчити підлітків підтримувати друга чи подругу, які перебувають у стресі. Програма включає техніки, засновані на принципах першої психологічної допомоги.

Нині завершився пілотний етап проєкту: підготували практичних психологів і соціальних педагогів, отримали гриф МОН на програму та навчання контрольної групи учнів. Наступний етап — безпосередня робота з підлітками, батьками та вчителями, повідомили в Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що волонтерський проєкт «Як ти, брате?» презентував посібник про тактичну комунікацію для медиків.

Проєкт також розробив посібник «Як ти, кохана(ий)?» про те, як підтримувати стосунки на відстані під час війни. Він має на меті допомогти українцям підтримувати стосунки зі своїми рідними, адже зараз багато родин розділені війною, і близькі люди вимушено перебувають далеко одне від одного.

У квітні в межах освітнього волонтерського проєкту «Як ти, брате?» презентували посібник для освітян «Тактична комунікація для закладів освіти» про те, як учителям спілкуватися з учнями та їхніми батьками під час війни.

Титульне зображення: ЮНІСЕФ

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду