В Україні запустили тижневі психологічні спринти для підлітків у чат-боті

В Україні запустили тижневі психологічні спринти для підлітків у чат-боті

12:23,
7 Березня 2023
835

В Україні запустили тижневі психологічні спринти для підлітків у чат-боті

12:23,
7 Березня 2023
835
В Україні запустили тижневі психологічні спринти для підлітків у чат-боті
В Україні запустили тижневі психологічні спринти для підлітків у чат-боті
Проєкт, який ініціював Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, втілювала креативна агенція ISD Group у співпраці з МГО «Молодвіж».

Ти підліток і страждаєш від того, що тебе ніхто не розуміє? Тоді тобі сюди — на мікрокурси «Не дрібниці без лонгрідів», де навчають, як побудувати гармонійні стосунки з оточуючими і подолати прокрастинацію, та допомагають оволодіти практичними навичками зі здорової комунікації.

Неформальне навчання проходить прямо в Telegram-боті у форматі короткого й ємкого спринту: 7 днів, найважливіша теорія й корисні інтерактивні вправи. Кожен мікрокурс супроводжує психолог чи психологиня за допомогою відео, що мотивують продовжувати здобувати знання чи розповідають про цікавинки психології.

Крім цього, в кожному курсі є зірковий гість — блогер(ка), що  також ділиться своїми лайфхаками стосовно певної теми. Усі мікрокурси абсолютно безкоштовні й анонімні, розповіли Детектор медіа в пресслужбі UNFPA.

Зараз підліткам доступні два мікрокурси:

  • «Не дрібниці, а здорова комунікація» навчає правильно реагувати на конфлікти, формулювати власні запити, уникати маніпуляцій та токсичності, формувати і підтримувати здорові стосунки з близькими.

  • «Більше НЕ прокрастинація» розширює уявлення підлітків про те, чим прокрастинація відрізняється від ліні, вчить формулювати свої цілі та дотримуватися дедлайнів. Все — за допомогою маленьких щоденних кроків, які допомагають розбити величезні завдання на більш дрібні й рухатись, виконуючи їх.

«Цей проєкт покликаний дати підліткам зручний простір для засвоєння важливих психологічних знань і навичок. Його цінність в тому, що він переходить на рівень контакту “особистість до особистості” — через простоту подачі інформації, мотивуючі відео з прямим особистим зверненням до людини. Мене надихає цей пошук нових шляхів, ідей та підходів задля можливості якісно допомогти тим, хто цього потребує. Вже з тестових відгуків підлітків відчувається, що цей пошук — дієвий. Наприклад, підлітки відзначають нові цінні факти, про які дізнались з курсу, або проявляють більший інтерес до теми, яку опановували», — розповіла психологиня проєкту й арт-терапевтка Олеся Сач

Ініціатором проєкту став UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, за підтримки уряду Великої Британії. Ідею проєкту реалізує креативна агенція ISD Group у співпраці з МГО «Молодвіж».

Мікрокурси працюють на основі платформи психологічної підтримки «Не дрібниці». Тут можна розібратися у власному емоційному стані, отримати фахові психологічні консультації та знайти корисні матеріали у вигляді коротких інфокарток, що замінюють довгі лонгріди на тему психології. Цю ініціативу підтримала перша леді Олена Зеленська: «Почуття, емоції та переживання підлітків — не дрібниці! Особливо під час війни. Про це кажуть на платформі з однойменною назвою від представництва фонду ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA Україна), що допомагає українським дітям підтримати ментальне здоров’я та розібратися з проблемами в стосунках і переживаннями, які загострила війна».

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду