В Україні запрацювала гаряча лінія психологічної підтримки для чоловіків

12:16,
13 Жовтня 2022
994

В Україні запрацювала гаряча лінія психологічної підтримки для чоловіків

12:16,
13 Жовтня 2022
994
В Україні запрацювала гаряча лінія психологічної підтримки для чоловіків
Зателефонувавши за номерами 2345* (для абонентів Vodafone та Lifecell) або +38 (067) 752 23 45 (для абонентів Київстар), чоловіки зможуть підтримати своє ментальне здоров'я через фахові психологічні консультації.

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, за підтримки уряду Великої Британії у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення» запускає роботу безплатної анонімної та цілодобової лінії психологічної підтримки для чоловіків.

Гаряча лінія покликана допомогти чоловікам стабілізувати свій емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти поведінки.

Гаряча лінія за номерами 2345* (Vodafone та Lifecell) та +38 (067) 752 23 45 (Київстар) безплатна та працюватиме цілодобово. Операторами є кваліфіковані психологи/-ині з багаторічним досвідом психологічної практики.

Телефонувати чоловіки можуть з будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі у регуляції гніву тощо.

Гаряча лінія підтримки є анонімною – персональні дані зберігатися не будуть.

Ментальне здоров’я є важливою частиною благополуччя кожної людини. На жаль, через гендерні стереотипи або інші упередження чоловіки часто не звертаються за психологічною підтримкою. У час повномасштабної війни кількість стресових ситуацій значно збільшується, а тому вчасне розв'язання проблеми та подолання психологічної напруги є життєво необхідними.

«Чоловіки в Україні часто живуть з думкою, що мають розв'язувати свої проблеми самостійно. Через це вони не звертаються за професійною допомогою. За результатами нашого опитування серед чоловіків – 90% респондентів не мали досвіду звернення за професійною психологічною підтримкою у будь-якому вигляді. Водночас майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків», — зазначила Олеся Компанієць, програмна менеджерка UNFPA.

Психологічні розлади руйнують не лише внутрішню стабільність, а й особисті стосунки. Міжнародні дослідження доводять, що при збільшенні частоти проблем з психологічним здоров’ям зростає кількість випадків домашнього насильства.

Наталія Мірошниченко, старша психологиня гарячої лінії психологічної підтримки чоловіків, зазначає: «Повномасштабна війна, що триває уже восьмий місяць, викликає у людей різний спектр негативних станів і різких змін у поведінці. Найкращий спосіб запобігти розвитку депресії, ПТСР чи появі агресивної поведінки є вчасне усвідомлення проблеми, звернення за підтримкою. Наша команда психологів готова надавати першу психологічну допомогу чоловікам, аби негативні емоції та почуття знаходили свій екологічний вихід».

Робота гарячої лінії забезпечується UNFPA у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення» у межах проєкту «EMBRACE: Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству». Її запуск став можливим завдяки фінансовій підтримці уряду Великої Британії.

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами агенція працює у 150 країнах та територіях світу, з 1997 року і в Україні. Більше інформації про UNFPA та роботу в Україні — на сайті.

*Вартість дзвінка за коротким номером 2345 є безкоштовною. Послуга надається абонентам всіх національних GSM-операторів. Тільки для повнолітніх. Технічна підтримка: 0 800 75 12 35 з пн.-пт. з 9:00 до 18:00. ТОВ «Мобільний Маркетинг» (ЄДРПОУ 43475925), 03110, м.Київ, вул. Пироговського, будинок 19, корпус 6. Дзвінки згідно з тарифами вашого оператора.
Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду