У Києві з'явилася вулиця Романа Ратушного

У Києві з'явилася вулиця Романа Ратушного

15:50,
8 Вересня 2022
1720

У Києві з'явилася вулиця Романа Ратушного

15:50,
8 Вересня 2022
1720
У Києві з'явилася вулиця Романа Ратушного
У Києві з'явилася вулиця Романа Ратушного
Активіст Роман Ратушний загинув на фронті у бою з росіянами під Ізюмом.

У четвер, 8 вересня, Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі Києва на честь загиблого на фронті активіста Романа Ратушного. Про це повідомив у телеграмі мер Віталій Кличко.

«Роман пішов захищати Україну від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів. І те, що з нами більше немає цього талановитого, принципового і відважного воїна – велика втрата для Києва і всієї країни. Бо саме такі, як Роман Ратушний – майбутнє сильної і демократичної України. Тож сьогоднішнім рішенням ми увіковічнили ім'я Романа та його справу захисту зелених зон Києва», –  повідомив Кличко.

Окрім вулиці Волгоградської Київрада підтримала перейменування ще близько 40 вулиць, провулків та площ міста, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим.

Кличко нагадав, що наприкінці серпня Київрада перейменувала 95 київських вулиць, площ та провулків.

У червні рейтингове електронне голосування у застосунку «Київ Цифровий» показало, що українці підтримали перейменування вулиці Волгоградської  на вулицю Романа Ратушного, а вулиці Жолудєва – на вулицю загиблого на фронті військового кореспондента, військовослужбовця ЗСУ Олександра Махова.

Також українці підтримали перейменування вулиці Багратіона на вулицю фотокореспондента Максима Левіна, вбитого росіянами у Київській області.

Роман Ратушний загинув на фронті 9 червня у бою з росіянами під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман брав участь у боях під Києвом, а потім – у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

У 2019 році у Протасовому Яру Києва (місці, неподалік якого мешкав Роман Ратушний) забудовники замість історичної зеленої зони планували звести житловий комплекс.  

Ратушний разом з місцевими мешканцями протестували проти планів забудувати місцевість, за декілька днів хлопець очолив громадську ініціативу «Захистимо Протасів Яр». Роман влаштовував акції протесту, велопробіги, автопробіги з громадою Протасового Яру. Активіст звертався до міської влади, подавав позови в суди щодо незаконної забудови зеленої зони.

Фото: Захистимо Протасів Яр / Facebook

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду