Київський заказник «Протасів Яр» носитиме ім'я Романа Ратушного

Київський заказник «Протасів Яр» носитиме ім'я Романа Ратушного

11:54,
24 Листопада 2023
809

Київський заказник «Протасів Яр» носитиме ім'я Романа Ратушного

11:54,
24 Листопада 2023
809
Київський заказник «Протасів Яр» носитиме ім'я Романа Ратушного
Київський заказник «Протасів Яр» носитиме ім'я Романа Ратушного
За це у четвер, 23 листопада, проголосувала Київська міська рада.

Київська міська рада проголосувала за присвоєння заказнику «Протасів Яр» імені громадського активіста Романа Ратушного, який загинув у бою з росіянами під Ізюмом. Таке рішення, як повідомила ініціатива «Захистимо Протасів Яр», підтримали 76 столичних депутатів, проти не було жодного голосу.

«Дякуємо Київській міській владі за це рішення. Воно давно назріло. Будемо боротись далі за те, щоб Протасів Яр ще довго нагадував наступним поколінням киян про Романа. Нагадуємо, поки що цьому стоять на заваді спори про статус Протасовогу Яру як заказника. Найближчим часом будемо інформувати вас про новини у цих справах», — йдеться у повідомленні ініціативи.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що у вересні 2022 року Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі Києва на честь загиблого на фронті активіста Романа Ратушного.

Нагадаємо, що у 2019 році у Протасовому Яру Києва (місці, неподалік якого мешкав Роман Ратушний) забудовники замість історичної зеленої зони планували звести житловий комплекс.  

Роман Ратушний, який у 16 років брав участь в Революції гідності, разом з місцевими мешканцями виступив проти планів забудувати місцевість і згодом очолив громадську ініціативу «Захистимо Протасів Яр». Роман влаштовував акції протесту, велопробіги, автопробіги з громадою Протасового Яру. Активіст звертався до міської влади, подавав позови в суди щодо незаконної забудови зеленої зони.

З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман брав участь у боях під Києвом, а потім — у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом. 9 червня 2022 року в бою з окупантами під Ізюмом 24-річний Роман Ратушний загинув. 

Під час прощання з активістом мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залишити Протасів Яр зеленою зоною в пам’ять про Романа. 

Читайте також: 

Фото із соцмереж Романа Ратушного

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду