Щорічна волонтерська премія змінила формат

Щорічна волонтерська премія змінила формат

17:26,
6 Листопада 2023
230

Щорічна волонтерська премія змінила формат

17:26,
6 Листопада 2023
230
Щорічна волонтерська премія змінила формат
Щорічна волонтерська премія змінила формат
Раніше кожен охочий міг номінувати окремого волонтера чи волонтерку, а переможців визначало журі.

5 грудня, у Міжнародний день волонтера, ініціатива «Євромайдан SOS» удесяте вручить Волонтерську премію, повідомили організатори премії на фейсбук-сторінці ініціативи.

Волонтерська премія — це недержавна щорічна нагорода, яку «вручають звичайним людям, які роблять надзвичайні речі», йдеться на новому сайті премії.

«Ми відмовляємося від процедури номінування волонтерів, адже як внесок однієї людини, так і великого благодійного фонду у воєнний час є важливим та необхідним для нашої Перемоги. І замість нагород, рейтингів, довгих і коротких списків хочеться зібратись затишним колом і подякувати кожному і кожній, хто волонтерить на благо України», — йдеться в повідомленні.

Щоб отримати запрошення на церемонію в Києві, слід заповнити форму. Реєстрація триває до 28 листопада включно. На сайті також можна розповісти свою історію про волонтерів і подякувати їм.

Нагадаємо, Волонтерську премію заснувала громадська ініціатива «Євромайдан SOS» у листопаді 2014 року, коли масштабний волонтерський рух в Україні став відповіддю на нові виклики, з якими стикнулася країна в боротьбі з російською збройною агресією після Революції гідності.

Премію вручали щороку 30 листопада в Києві, у річницю створення ініціативи «Євромайдан SOS».

Раніше щоб волонтера номінували, він мав відповідати трьом критеріям: щоденна волонтерська робота або вчинок, не обіймати керівних посад політичних сил, робити добрі справи безкоштовно. Волонтера міг номінувати будь-хто. Для цього потрібно заповнити анкету про номінанта, отримати згоду від номінанта на використання його даних та відправити анкету в організаційний комітет «Волонтерської премії». Історії всіх номінантів пізніше публікували на сторінці «Євромайдан SOS» у фейсбуку.

Переможців серед номінованих щороку обирало журі — відомі правозахисники, письменники, науковці, співаки, військові, громадські діячі, журналісти тощо. Зокрема, у 2020 році до складу журі «Волонтерської премії» увійшли правозахисниця й телеведуча Лариса Денисенко, поет Борис Херсонський, керівниця «Жіночого ветеранського руху» Андріана Арехта, громадянський журналіст та колишній заручник Кремля Наріман Мемедемінов, драматургиня і режисерка Наталія Ворожбит.

За десять років існування премії номіновано більше 5 тисяч людей і відзначено понад 70 лауреатів.

Нагадаємо, «Детектор медіа» розповідав про десятку недержавних нагород і відзнак у сфері громадського активізму, волонтерства і благодійності.

Зображення: volunteeraward.org.ua

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду