Україна посіла друге місце у світовому рейтингу благодійності

Україна посіла друге місце у світовому рейтингу благодійності

12:50,
11 Листопада 2023
1118

Україна посіла друге місце у світовому рейтингу благодійності

12:50,
11 Листопада 2023
1118
Україна посіла друге місце у світовому рейтингу благодійності
Україна посіла друге місце у світовому рейтингу благодійності
Ще минулого року наша держава перебувала на 10 позиції.

Україна посіла друге місце в рейтингу Світового індексу благодійності. У 2022 році наша держава була на 10 позиції. Про це йдеться на сайті британської організації CAF, передає «Укрінформ».

Перше місце за благодійністю посіла Індонезія. Її вважають найщедрішою країною світу шостий рік поспіль. На третій позиції перебуває Кенія, на четвертій — Ліберія, а замикає п’ятірку США.  

«Наш Світовий індекс благодійності дає унікальне уявлення про те, як люди беруть участь у соціальній діяльності на благо своїх громад і сприяють зростанню глобальної благодійності», — йдеться на сайті CAF.

Вперше організація оприлюднила індекс у 2010 році після глобальної фінансової кризи.

Вищий бал в рейтингу (зі 100 можливих) свідчить про те, що більша частина населення залучена до благодійності. У 2023 році Україна отримала 62 бали, тоді як Індонезія — 68.

За результатами дослідження, загалом 4,2 мільярда людей ( 72% населення світу) беруть участь у благодійності.

Світовий рейтинг благодійності — дослідження, яке проводить британська благодійна організація Charities Aid Foundation (CAF) на основі даних всесвітнього опитування компанії Gallup World View. У дослідженні беруть участь понад 150 тисяч респондентів із 153 країн.

Для формування рейтингу вираховують середнє значення по країнах за трьома показниками: пожертвування приватними особами грошей благодійним організаціям, робота приватних осіб як волонтерів та надання громадянами допомоги незнайомим людям, які її потребують.

Раніше ми писали про те, що цьогоріч призерами проєкту «Творці змін» стали проєкти «Робота для ветерана є!» та Центр адаптації ВПО «Зміст». За умовами проєкту, переможці отримують 100 тисяч гривень фінансової допомоги.

Читайте також:

Скриншот gofundme.com

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду