Центр громадянських свобод презентував гайд з прав людини

Центр громадянських свобод презентував гайд з прав людини

17:30,
23 Листопада 2023
655

Центр громадянських свобод презентував гайд з прав людини

17:30,
23 Листопада 2023
655
Центр громадянських свобод презентував гайд з прав людини
Центр громадянських свобод презентував гайд з прав людини
Освітній інструмент Human Rights Guide має дати розуміння громадянському суспільству базових прав людини та допомогти знайти рішення в різних ситуаціях, коли вони можуть порушуватися.

У середу, 22 листопада, Центр громадянських свобод спільно з організацією Baltic Human Rights Society презентували перший в Україні інструмент для правозахисної освіти Human Rights Guide. Про це повідомила пресслужба Центру громадянських свобод.

За словами авторів, онлайн-гайд допоможе підвищити обізнаність щодо зрушень, які відбуваються в Україні.

Посібник створили за ініціативи Baltic Human Rights Society, яка вже впровадила подібний освітній продукт у семи європейських країнах: Латвії, Литві, Естонії, Болгарії, Словаччині, Словенії та Франції. 

«З кінця листопада вона також запускається в трьох інших — в Україні, Молдові та Грузії. Головна мета цього проєкту — дати розуміння громадянському суспільству їхніх базових прав людини та знайти рішення в різних ситуаціях в повсякденному житті, коли вони можуть порушуватися.

Також ця платформа спрямована на людей, професійна сфера яких охоплює права людини: юристи, судді, правозахисники. Платформа може використовуватися для формальної та неформальної освіти, професорами, вчителями, студентами», — розповіла провідна дослідниця Baltic Human Rights Society Лоліта Бука.

Первинною для всіх країн є англомовна версія, матеріали якої держави можуть адаптувати під власний контекст. 

«Експерти Центру громадянських свобод В’ячеслав Лихачов та Володимир Яворський попрацювали над тим, щоб гайд був адаптований під наші реалії та потреби. Ми дійсно сподіваємося, що його мова буде максимально наближена до реальності, так само як і приклади», — сказала виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова.

Водночас, за її словами, посібник надалі розвиватимуть та доповнюватимуть новими нюансами, які за потреби допоможуть зрозуміти різницю конкретного права в різних країнах, а також зорієнтують щодо того, як ми розвиваємося в цій європейській спільноті. 

Переглянути посібник українською та англійською мовами вже можна за посиланням

Нагадаємо, нещодавно Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) розпочав набір на п’яту менторську програму для підсилення адвокаційних та інших спроможностей організацій громадянського суспільства (ОГС) з різних куточків України. 

Досвідчені громадські чи благодійні організації протягом семи місяців допомагатимуть молодим командам у регіонах розвивати їхні адвокаційні, комунікаційні та інші спроможності.

Фото: Центр громадянських свобод

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду