Проєкт «Творці змін» оголосив переможців

Проєкт «Творці змін» оголосив переможців

13:32,
23 Жовтня 2023
673

Проєкт «Творці змін» оголосив переможців

13:32,
23 Жовтня 2023
673
Проєкт «Творці змін» оголосив переможців
Проєкт «Творці змін» оголосив переможців
Ініціативи-переможці отримають по 100 тисяч гривень.

20 жовтня в Києві журі проєкту «Творці змін» оголосило переможців, повідомила у фейсбук-дописі команда організатора проєкту, аналітичного центру «Фонд Бендукідзе». Членами журі виступили Тетяна Устименко з Фонду Науманна, Андрій Смаль з Young Business Club та Віта Костик з Українського ветеранського фонду. 

Призерами 2023 року стали проєкти «Робота для ветерана є!» та Центр адаптації ВПО «Зміст». За умовами проєкту, переможці отримують 100 тисяч гривень фінансової допомоги.

Проєкт «Робота для ветерана є!» від кар’єрного порталу Happy Monday (ГО «Професіонали майбутнього») має на меті розширення можливостей для навчання та перекваліфікації ветеранів і ветеранок та їх успішного працевлаштування під час переходу від військової служби до цивільного життя. У рамках проєкту поєднується два напрями роботи — з ветеранами, ветеранками та HR-фахівцями приватних компаній.

Центр адаптації ВПО «Зміст» — проєкт громадської організації «Зміст Полтава», який працює з вересня 2022 року задля допомоги ВПО і пришвидшення соціальної та економічної адаптації та інтеграції їх на Полтавщині.

Приз глядацьких симпатій здобула організація «Моїм.Рідним» за результатами відкритого голосування серед ініціатив, які не потрапили у фінал. «Детектор медіа» писав, що «Моїм.Рідним»  — це соціальне підприємство, яке має на меті підтримку літніх самотніх жінок із сіл Сумщини в їх соціалізації, творчій самореалізації та добробуті. Проєкт сприяє ревіталізації сіл, збереженню культурної спадщини, її поєднанню із сучасністю та переосмисленню, звертає увагу на проблеми літніх людей та зв’язок поколінь, підтримує волонтерські ініціативи, локальних лідерів, творчих людей у залучених селах на місцях.

«Детектор медіа» розповідав, що конкурс провели втретє. Цьогоріч переможців шукали серед громадських, благодійних і бізнес-ініціатив, що працюють над економічною (ре)інтеграцією ветеранів російсько-української війни та внутрішньо переміщених осіб. На конкурс подали заявки більше 60 організацій, вісьмох із них обрали фіналістами.

Нагадаємо, проєкт «Творці змін» створений аналітичним центром Bendukidze Free Market Center у співпраці з Фондом Фрідріха Науманна за Свободу та медіа рішень «Рубрика». Він спрямований на те, щоб знайти і підтримати тих, хто вирішує суспільні проблеми своїх спільнот чи суспільства загалом.

Сайт запустили 18 жовтня 2021 року. Автори проєкту зібрали базу ініціатив, які вирішують суспільні проблеми самостійно, у співпраці з владою чи бізнесом, а також через благодійництво, волонтерство чи іншу громадську діяльність. Довідник «Творці змін» виглядає як інтерактивна мапа України з позначеними на ній ініціативами, стислим описом їхніх досягнень і контактами.  

Фото Центру Бендукідзе

 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду