Назвали фіналістів проєкту «Творці змін»

Назвали фіналістів проєкту «Творці змін»

18:24,
16 Жовтня 2023
729

Назвали фіналістів проєкту «Творці змін»

18:24,
16 Жовтня 2023
729
Назвали фіналістів проєкту «Творці змін»
Назвали фіналістів проєкту «Творці змін»
Після презентації проєктів дві громадські ініціативи-переможниці отримають по 100 тисяч гривень. Також до 19 жовтня триває голосування за приз глядацьких симпатій.

Із понад 60 заявок організатори проєкту «Творці змін» відібрали вісім, що пройшли до фінального етапу, повідомив «Детектору медіа» організатор, аналітичний центр Bendukidze Free Market Center.

Нагадаємо, проєкт «Творці змін» втілюється втретє у співпраці з Фондом Фрідріха Науманна за Свободу та медіа рішень «Рубрика». Мета — виявити та підтримати ініціативи, які вирішують актуальні проблеми спільноти. Як «ДМ» писав раніше, цьогоріч у фокусі уваги громадські, благодійні та бізнес-ініціативи, що працюють над економічною (ре)інтеграцією ветеранів російсько-української війни та внутрішньо переміщених осіб.

Фіналісти презентуватимуть свої проєкти для членів журі в Києві 20 жовтня під час Форуму «Творці змін». Журі обере двох переможців, які отримають по 100 тис. грн. 

Фіналістами стали:

Крім того, три проєкти, що не потрапили до фіналу, але зацікавили своїм креативним підходом до вирішення суспільних проблем, позмагаються за приз глядацьких симпатій. Голосування відкрите до 19 жовтня за посиланням

Віддати голос можна за одну з трьох ініціатив:

  • Про тебе і Україну. Популяризує українську культуру з метою об'єднання суспільства через просвітницькі проєкти. В рамках ініціативи особлива увага приділяється інтеграції ВПО, зокрема молоді, в громадах через неформальні події та освітні проєкти. 
  • Спроможна. Проєкт із навчання, консультування та менторингу для 200 жінок-ВПО в чотирьох громадах Одеської області. Основні завдання проєкту: підвищити економічну спроможність жінок, створити можливості для навчання, працевлаштування, розвитку бізнесу та участі в житті громад. 
  • Моїм. Рідним. Соціальне підприємство має на меті підтримку літніх самотніх жінок із сіл Сумщини в їх соціалізації, творчій самореалізації та добробуті. Цей проєкт сприяє ревіталізації сіл, збереженню культурної спадщини, її поєднанню із сучасністю та переосмисленню, звертає увагу на проблеми літніх людей та зв’язок поколінь, підтримує волонтерські ініціативи, локальних лідерів, творчих людей у залучених селах на місцях. 

Нагадаємо, проєкт «Творці змін» створений аналітичним центром Bendukidze Free Market CenterСайт запустили 18 жовтня 2021 року. Автори проєкту зібрали базу ініціатив, які вирішують суспільні проблеми самостійно, у співпраці з владою чи бізнесом, а також через благодійництво, волонтерство чи іншу громадську діяльність. Довідник «Творці змін» виглядає як інтерактивна мапа України з позначеними на ній ініціативами, стислим описом їхніх досягнень і контактами.  

Більше можливостей у громадському секторі в жовтні можна переглянути тут.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду