В етері СТБ покажуть серію роликів про правила спілкування з ветеранами та ветеранками

В етері СТБ покажуть серію роликів про правила спілкування з ветеранами та ветеранками

18:28,
10 Листопада 2023
1008

В етері СТБ покажуть серію роликів про правила спілкування з ветеранами та ветеранками

18:28,
10 Листопада 2023
1008
В етері СТБ покажуть серію роликів про правила спілкування з ветеранами та ветеранками
В етері СТБ покажуть серію роликів про правила спілкування з ветеранами та ветеранками
Ролики містить відповіді про найкращі способи висловити вдячність захисникам і захисницям, про етичні норми взаємодії та сприйняття ветеранів з інвалідністю, про недоречні вирази та поведінку, що мають залишитись у минулому.

Телеканал СТБ та громадська організація «Безбар’єрність» створили серію роликів «Спілкування з Нескореними», присвячених правилам спілкування з ветеранами та ветеранками. Про це йдеться у пресрелізі каналу СТБ.

«Спілкування з Нескореними» — спеціальна серія роликів, спрямованих на розвиток безбар’єрного спілкування та взаємодії, поваги до бойового досвіду та гідності ветеранів російсько-української війни.

Головними героями серії є захисники й захисниці, учасники української збірної Invictus Games (Ігри нескорених). 

Кожен ролик містить відповіді на затребувані в українському суспільстві питання: про найкращі способи вираження вдячності захисникам і захисницям, етичні норми взаємодії та сприйняття ветеранів з інвалідністю, а також недоречні вирази та поведінку, що мають залишитись у минулому. 

Серія роликів вийде в етері й диджиталі телеканалу СТБ (Starlight Media) та ГО «Безбар’єрність».

Експерти й експертки ГО «Безбар’єрність» сформували рекомендації щодо чутливого та безбар’єрного спілкування з ветеранами і ветеранками. Ці поради будуть відображені в новому розділі «Довідника безбар’єрності» — гіду з коректної комунікації, який був створений  за ініціативи першої леді Олени Зеленської, 

 «Ми віримо, що вдячність нашим захисникам та захисницям має виражатися в дії. Ця кампанія важлива для нас не тільки як для професіоналів, вона відображає нашу місію як людей. Я вірю, що цей проєкт допоможе українському суспільству гідно зустрічати тих, кому ми завдячуємо життям», — прокоментувала маркетинг-директорка СТБ Лідія Паньків.

«Взаємодіяти з повагою, підтримуючи гідність, — актуально не на сьогодні, а ще “на вчора”. Ми ніколи не зможемо взути чи то домашні капці, чи то армійські берці іншої людини. Не зможемо пройти її шлях, бо кожен зараз проходить свій, унікальний, на жаль, часто болісний і потенційно травматичний. Але можемо подати одне одному руку, підставити плече, огорнути піклуванням, дати тепла. Це зокрема і про нашу комунікацію. Про взаємодію, коли не ховаєш очі, не вказуєш пальцем, не говориш пошепки. Коли “людина — насамперед”, а потім вже все інше», — каже голова громадської організації «Безбар’єрність», керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України Оксана Збітнєва.

«Спілкування з Нескореними» — це частина масштабної кампанії телеканалу СТБ. Раніше мовник уже створив документальний фільм «Нескорені», цикл диджитальних інтерв’ю про шлях реабілітації та життя героїв і їхніх сімей після поранення, а також фотопроєкт-присвяту нашій збірній, організовану в партнерстві з «Укрзалізницею». 

Як повідомляє пресслужба, 1 березня 2023 року медіагрупа Starlight Media, до складу якої входить СТБ, оголосила про створення комплексної  корпоративної ветеранської стратегії, що запроваджує систему підтримки та адвокації прав ветеранів і ветеранок на робочому місці, у продуктах компанії та суспільстві. 

«Ми ставимо перед собою амбітну мету — формування національної культури, дружньої до ветеранів та ветеранок. Кращий спосіб її досягнути — партнерство з самими ветеранами та ветеранками, а також з державою, громадськими і експертними організаціями, що розділяють цю місію. Це дуже цінна для нас кампанія, що демонструє цей принцип в дії. Я сподіваюсь, що про почуте від героїв та героїнь цих роликів будуть пам’ятати наші глядачі, що про ці рекомендації батьки поговорять зі своїми дітьми, і вони стануть основою для спілкування в нашому суспільстві», — сказав СЕО Starlight Media Олександр Богуцький.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду