ДонорUA отримала міжнародну нагороду за налагодження доставки донорської крові на фронт

ДонорUA отримала міжнародну нагороду за налагодження доставки донорської крові на фронт

19:05,
18 Жовтня 2023
759

ДонорUA отримала міжнародну нагороду за налагодження доставки донорської крові на фронт

19:05,
18 Жовтня 2023
759
ДонорUA отримала міжнародну нагороду за налагодження доставки донорської крові на фронт
ДонорUA отримала міжнародну нагороду за налагодження доставки донорської крові на фронт
За час повномасштабної війни організація допомогла профінансувати та організувати понад 70 доставок крові до прифронтових лікарень і гарячих точок.

Співзасновниця ДонорUA та очільниця Всеукраїнської асоціації донорів України Ірина Славінська отримала премію Асоціації зі сприяння розвитку трансфузіології та біотерапії (AABB).

Вручення відбулось у межах щорічної зустрічі AABB, що тривала 14–17 жовтня в Нешвіллі (Теннессі, США). Про це йдеться в повідомленні на сайті ДонорUA. 

Асоціація вперше нагородила українську організацію, а Ірина Славінська стала першою українкою з міжнародною відзнакою ААBB.

«Нагорода від AABB у сфері крові — це як “Оскар” у кінематографі. Команда ДонорUA надзвичайно вдячна за довіру такого масштабу. Ми ніколи не хотіли стикатися з “надзвичайними викликами”, за протистояння яким отримали цю нагороду. Але ми пишаємося тим, як бореться наша країна, та можливістю їй допомагати. Віримо, що наша сьогоднішня праця змінить культуру донорства в Україні й після нашої перемоги», — розповіла Ірина Славінська.

Саме ця нагорода присуджена «за неоціненну роботу в підтриманні безпеки, обсягу і безперервності кровопостачання в Україні в умовах надзвичайних викликів».

AABB (Association for the Advancement of Blood & Biotherapies) — міжнародна некомерційна асоціація, що представляє осіб та установи, які працюють у сфері трансфузіології та біотерапії. Асоціація прагне покращувати здоров’я шляхом розробки та впровадження стандартів, акредитації та освітніх програм, які зосереджуються на оптимізації догляду та безпеки пацієнтів і донорів. Членами AABB є лікарі, медсестри, вчені, дослідники, адміністратори, медичні технологи та інші постачальники медичних послуг. Організація акредитує установи в понад 50 державах, а її учасники живуть у більш ніж 80 країнах. 

ДонорUA понад дев'ять років розвиває системне добровільне безоплатне донорство в Україні. Це єдина у країні професійна система рекрутингу й навігації донорів крові та єдина недержавна організація, що спільно з МОЗ організовує перевезення донорської крові для фронту. Співзасновниця організації Ірина Славінська входить до Оперативного штабу МОЗ для координації діяльності у сфері донорства крові та компонентів крові, функціонування системи крові в умовах воєнного стану.

За час повномасштабної війни ДонорUA допомогли профінансувати та організувати понад 70 доставок крові до прифронтових лікарень і гарячих точок.

«Відзнака нашої роботи на світовому рівні — показник того, що навіть сьогодні донорський рух в Україні розвивається, і ми щасливі робити свій внесок у цей процес. Дякуємо всім, хто здає кров і підтримує донорський рух фінансово та інформаційно», — наголосили в ДонорUA і закликали українців реєструватись на сайті організації, щоб здавати кров зручно та системно, користуючись бонусами та спеціальними можливостями для донорів.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що ДонорUA та Prometheus запустили курс про донорство крові.

Фото: ДонорUA

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду