«ДонорUA» та Prometheus запустили курс про донорство крові

«ДонорUA» та Prometheus запустили курс про донорство крові

18:56,
4 Вересня 2023
939

«ДонорUA» та Prometheus запустили курс про донорство крові

18:56,
4 Вересня 2023
939
«ДонорUA» та Prometheus запустили курс про донорство крові
«ДонорUA» та Prometheus запустили курс про донорство крові
Проєкт має мету доступно розповісти про важливість донорства, розвіяти поширені міфи та залучити нових донорів до порятунку життів військових і цивільних.

Всеукраїнська система рекрутингу та навігації крові «ДонорUA» спільно з освітньою платформою Prometheus запустили безкоштовний онлайн-відеокурс «Донорство крові: чому це важливо і як стати донором» на початку серпня. Курс безкоштовний і доступний постійно. Реєстрація — за посиланням.

Програма складається з чотирьох модулів. Серед тем курсу —  як донація позитивно впливає на організм, кому кров може допомогти, як підтримувати здоровий спосіб життя, аби допомагати іншим, як підготуватися до здачі крові, чи є протипоказання для донорства, які існують міфи та упередження щодо донорства.

Зазначається, що курс створили як для тих, хто ніколи не здавав кров і замислюється про це, так і для тих, хто здавав на конкретні запити чи здає постійно.  

«З початком повномасштабної війни росії проти України потреба у донорській крові зросла на 60%. Але і до цього 2/3 пацієнтів, які потребують переливання, не отримували кров вчасно або взагалі. Тож глобальна мета курсу, як і діяльності ДонорUA — сформувати таку культуру донорства, за якої люди здають кров просто тому, що мають таку можливість, а не лише тоді, коли у когось трапилася біда», — зазначає «ДонорUA» в описі курсу.

30 вересня «ДонорUA» розіграє павербанки серед тих, хто встигне до цього часу пройти курс. Для цього потрібно пройти курс і отримати сертифікат, у сториз або дописі в Instagram або Facebook розповісти три нових для себе факти про донорство крові, позначити в публікації «ДонорUA».

Нагадаємо, «ДонорUA» підтримує роботу 22 центрів крові в Україні, співпрацює з Міністерством охорони здоровʼя, СДУ «Український центр трансплант-координації», ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 130 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі.

 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду