Понад 400 світових компаній пообіцяли надати підтримку у відбудові України

Понад 400 світових компаній пообіцяли надати підтримку у відбудові України

20:37,
21 Червня 2023
1179

Понад 400 світових компаній пообіцяли надати підтримку у відбудові України

20:37,
21 Червня 2023
1179
Понад 400 світових компаній пообіцяли надати підтримку у відбудові України
Понад 400 світових компаній пообіцяли надати підтримку у відбудові України
Про нові пакети фінансової допомоги нашій державі також оголосили уряд Великої Британії та держсекретар США Ентоні Блінкен.

Понад 400 світових компаній пообіцяли на Конференції з відновлення України в Лондоні надати підтримку у відбудові економіки нашої держави. Про це повідомила CNN.

Серед компаній, які підписали Українську ділову угоду, сигналізуючи про намір збільшити інвестиції, — Citi, Sanofi та Philips.

Уряд Великої Британії також оголосив про новий пакет підтримки для України, який включає 3 мільярди доларів нових гарантій для розблокування кредитів Світового банку та 240 мільйонів фунтів (305 мільйонів доларів) допомоги.

Окрім цього, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США надішлють Україні додаткові 1,3 мільярда доларів фінансової допомоги на «капітальний ремонт її енергетичної мережі» та модернізацію іншої критичної інфраструктури.

Як нагадали журналісти CNN, у березні Світовий банк підрахував, що вартість відновлення України за рік після початку повномасштабної війни склала 411 мільярдів доларів.

Аби закрити цю потребу, президент України Володимир Зеленський залучив BlackRock і JPMorgan до консультацій щодо Фонду розвитку України. Це механізм, метою якого є мобілізація капіталу інвесторів приватного та державного секторів для відновлення української економіки.

Фонд розвитку України все ще перебуває на стадії планування.

Нагадаємо, сьогодні в Лондоні почалася Конференція з питань відновлення України — Ukraine Recovery Conference, третій масштабний міжнародний захід (після конференцій в Лугано та Берліні) від початку великої війни, під час якого Україна намагатиметься залучити кошти для фінансування бюджету та повоєнної відбудови. Протягом 21–22 червня українські посадовці представлятимуть цілу низку проєктів: від концептуального бачення трансформації економіки на сотні мільярдів доларів до «Prozorro для відбудови». На полях конференції відбудеться і «фінансовий Рамштайн».

Читайте також:

На конференцію залучили представників/ць громадянського суспільства України. Вони виступають на панельних дискусіях, а також організовують паралельні події в рамках URC. Зокрема «Детектор медіа» розповідав про сайд-івент аналітичного центру Chatham House та ІСАР «Єднання» «Розбудова нової України: Як забезпечити стійке відновлення». Також у рамках конференції відкрили фотовиставку «Mission Possible: Rebuilding Ukraine Now». Світлинами та своїми історіями поділилися організації українського громадянського суспільства. Відвідати фотовиставку онлайн можна тут.

22 червня українські урядовці та експерти громадського сектору виступлять на панельній дискусії «Стале інклюзивне відновлення: розвиток спроможності громад для задоволення місцевих потреб». Захід транслюватимуть тут

Події, присвячені питанням демократії, громадянського суспільства, боротьби з дезіформацією та відновлення України від наслідків війни, у Лондоні організовують також посольства та фонди країн-партнерів. Зокрема круглий стіл за участю громадянського суспільства під назвою «Recovering Ukraine Democratically» 23 червня проведуть Westminster Foundation for Democracy та National democratic Institute за підтримки Посольства Нідерландів у Великій Британії. У заході візьмуть участь експерти/ки громадських організацій Громадянська мережа «Опора», «Детектор медіа», «Інтерньюз Україна», спілки «Коаліція Реанімаційний пакет реформ» і фонду «Відродження».

Фото: WPA Pool / Getty Images

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду