Наука для відбудови України. У Києві відбудеться науково-популярна конференція

Наука для відбудови України. У Києві відбудеться науково-популярна конференція

15:29,
15 Червня 2023
625

Наука для відбудови України. У Києві відбудеться науково-популярна конференція

15:29,
15 Червня 2023
625
Наука для відбудови України. У Києві відбудеться науково-популярна конференція
Наука для відбудови України. У Києві відбудеться науково-популярна конференція
У програмі — виступи 39 спікерів і спікерок, лекції й дискусії на головній сцені, зона воркшопів, виставка deep tech стартапів та наукових розробок, дитяча наукпоп-зона, нетворкінг.

Громадська організація Inscience запросила 17-18 червня на Inscience Conference 2023, повідомила пресслужба спільноти. Захід можна відвідати онлайн або офлайн у Києві (вул. Оболонська набережна, 20, Київський гольф центр). Детальніше прочитати про конференцію та придбати квитки можна на на сайті конференції.

«У програмі — наука для перемоги й відбудови країни, для пізнання світу довкола та турботи про здоров’я своє і близьких під час повномасштабної війни. Теми – довкілля, космос, технології, людина. Подія залучає більше тисячі вчених і популяризаторів науки, представників інноваційного бізнесу та людей, які закохані у науку та технології», — йдеться в описі події. Розклад конференції тут.

Серед спікерів і спікерок заявлені українські та іноземні вчені, зокрема засновник Mars Society, аерокосмічний інженер Роберт Зубрін, головний радник з питань штучного інтелекту та інновацій в NASA Омар Хатамле, морська біологиня, учасниця експедиції на станцію «Академік Вернадський» Марія Павловська, а також топменеджери/ки знаних у світі компаній, вчені зі сфер радіо- та нейробіології, квантової фізики, освіти, медицини, ІТ тощо.

Зазначається, що на виставці представлять більше двадцяти наукомістких deep tech стартапів, зокрема біонічні протези Esper Bionics, дрон Punisher, підводні роботи для розмінування, наземний робот «Сапер Буковини» та інші.

Уперше громадська організація Inscience провела науково-популярну конференцію в 2018 році. Це була одна з перших подій команди, розповіла співзасновниця організації Анна Орєхова. Після двох «ковідних років» вирішили повернутися до формату конференції.

Раніше «Детектор медіа» розповідав, що організація Inscience створила документальний відопроєкт проєкт «Науковиці». У першому сезоні розповіли історії українських нейробіологині, математикині, зоологині, морської біологині, а також дівчинки, яка мріє стати науковицею. Мета проєкту — зробити науковиць видимими для суспільства, показати їх як рольові моделі для молоді та мотивувати дівчат будувати кар’єру у STEM-спеціальностях.

У 2022 році Inscience випустила 12 історій про українських жінок в науці про те, як змінилась їхня робота під час повномасштабного російського вторгнення, плани на післявоєнне відновлення України та чому необхідно підтримувати вчених у їхніх дослідженнях. 

На початку 2023 року вийшов другий сезон проєкту, який у форматі документального відео розповів про двох українських науковиць під час війни.

Співзасновниці Inscience також ділилися з «ДМ» планами на 2022 рік.

 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду