12 лютого — конференція «Українки в науці, яким аплодує світ»

12 лютого — конференція «Українки в науці, яким аплодує світ»

18:49,
8 Лютого 2024
447

12 лютого — конференція «Українки в науці, яким аплодує світ»

18:49,
8 Лютого 2024
447
12 лютого — конференція «Українки в науці, яким аплодує світ»
12 лютого — конференція «Українки в науці, яким аплодує світ»
Насамперед чекають дівчат 14—24 років, зацікавлених у розвитку в STEM-напрямі, а також молодих науковиць.

Громадська організація Центр «Розвиток КСВ» та всеукраїнська ініціатива «Дівчата STEM» запрошують на конференцію, присвячену Міжнародному дню дівчат і жінок у науці. Захід триватиме впродовж 14:00—17:00. Реєстрація за посиланням.

Конференція «Українки в науці, яким аплодує світ» спрямована на подолання гендерних стереотипів стосовно дівчат та жінок у науці, на започаткування рольових моделей для молодих дівчат та стимулювання інтересу дівчат до STEM-галузей, зокрема — до науки (STEM — абревіатура для Science, Technology, Engineering and Mathematics, тобто «наука», «технології», «інженерія», «математика» англійською ДМ).

На події організація U-Report представить результати опитування «Інтерес до науки серед дівчат України». Також учасники та учасниці наживо почують історії успіху українських жінок-науковиць. Серед них:

  • Ольга Ларіна, кандидатка хімічних наук, докторка філософії, старша наукова співробітниця Інституту фізичної хімії імені Л.В. Писаржевського НАН України, переможниця Української премії «Для жінок у науці — 2023»; 
  • Катерина Теребіленко, докторка хімічних наук, доцентка, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, одна з 10 фіналісток Української премії «Для жінок у науці»; 
  • Христина Гнатенко, наймолодша доктора фізико-математичних наук в Україні, доцентка кафедри теоретичної фізики Львівського національного університету імені Івана Франка, переможниця Української премії «Для жінок у науці».

Після основної частини програми на учасниць чекатиме вікторина та призи від партнерів.

За даними ООН, лише 30% наукових дослідників у всьому світі складають жінки, а серед членів національних академій наук їх всього 12%. Також у сучасних науках, таких як штучний інтелект, лише кожен п’ятий спеціаліст (22%) є жінкою. Серед вже звичайних професій, таких як інженерія та айті, жінок-випускників ВНЗів відповідно 28% та 40%. Також жінки, як правило, отримують менші гранти на дослідження. Їх роботи недостатньо представлені у відомих  наукових журналах. Одна з причин цього — відсутність рольових моделей.

Події, гранти і вакансії лютого в громадському секторі читайте за посиланням.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду