«Ліга Сильних» допоможе 30 громадам впровадити стандарти інклюзивності у відбудові

«Ліга Сильних» допоможе 30 громадам впровадити стандарти інклюзивності у відбудові

18:35,
6 Вересня 2023
481

«Ліга Сильних» допоможе 30 громадам впровадити стандарти інклюзивності у відбудові

18:35,
6 Вересня 2023
481
«Ліга Сильних» допоможе 30 громадам впровадити стандарти інклюзивності у відбудові
«Ліга Сильних» допоможе 30 громадам впровадити стандарти інклюзивності у відбудові
Подати заявку на участь можна до 15 вересня. Пріоритет надаватиметься територіальним громадам Херсонської, Чернігівської, Київської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей.

Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю пропонує 30 українським громадам допомогу та експертні консультації в процесі інклюзивної відбудови. Про це повідомила виконавча директорка громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко.

«Ми шукаємо 30 громад, які готові впровадити стандарти доступності та інклюзивності в процесі відбудови. Проєкт передбачає участь громад із регіонів, які найбільше постраждали від знищення критичної та соціальної інфраструктури та наслідків прямої окупації. Заповнити заявку на участь в проєкті можна до 15 вересня», — розповіла Сидоренко.

Учасники отримають допомогу за такими напрямами: 

  • проведення аналізу інклюзивності та доступності в громаді (наявність нормативно-правових актів та рівень доступності в громаді),  процедура раннього залучення людей з інвалідністю до формування стратегічних напрямів (консультації); 
  • надання рекомендацій до Стратегій та Програм відновлення;
  • аналіз проєктної документації на відбудову;
  • навчальні тренінги щодо інклюзивної відбудови.

Для участі у відборі потрібно заповнити форму за посиланням до 15 вересня цього року. Пріоритет надаватиметься територіальним громадам Херсонської, Чернігівської, Київської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей. 

Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю розпочав роботу в липні в Києві. Його діяльність спрямована на включеність інтересів людей з інвалідністю в програмах відновлення. Послуги Центру включають експертні консультації для стейкхолдерів процесів відновлення, адвокацію питань включення стандартів Конвенції прав осіб з інвалідністю до Плану відновлення України.

Нагадаємо, у червні представники дев'яти громадських організацій звернулися із заявою до центральних та місцевих органів влади з проханням забезпечити інклюзивну відбудову країни.

Зокрема, правозахисники закликали владу забезпечити участь представницьких організацій людей з інвалідністю у всіх процесах прийняття рішень на всії етапах програмного циклу відновлення; надавати всю інформацію організаціям громадянського суспільства, зокрема громадським організаціям людей з інвалідністю, у доступних форматах та підтримувати будівельні компанії, які демонструють корпоративну відповідальність за дотримання прав людини, включення у свою роботи принципи універсального дизайну.

Фото: «Ліга Сильних»

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду