«Ліга сильних» і «УП.Життя» запустили спецпроєкт «Країна для всіх»

«Ліга сильних» і «УП.Життя» запустили спецпроєкт «Країна для всіх»

17:38,
19 Лютого 2024
437

«Ліга сильних» і «УП.Життя» запустили спецпроєкт «Країна для всіх»

17:38,
19 Лютого 2024
437
«Ліга сильних» і «УП.Життя» запустили спецпроєкт «Країна для всіх»
«Ліга сильних» і «УП.Життя» запустили спецпроєкт «Країна для всіх»
Читачів знайомлять, з якими фізичними бар’єрами та викликами люди з інвалідністю стикаються щодня. Це високі пороги, ненормативні пандуси, незручні туалети, недоступний транспорт, а також стереотипи.

На шпальтах видання «Українська правда. Життя» вийшов перший із трьох матеріалів спецпроєкту «Країна для всіх»пише «Ліга сильних» на сайті. Він розповів історії трьох людей з інвалідністю, героїв інформаційної кампанії «Час вийти на світло»7-річного Олександра Лобанова, 18-річного Павла Ялинецького та 39-річної Оксани Максимів. 

Скриншот першого матеріалу спецпроєкту «Країна для всіх»

«Люди з інвалідністю хочуть бути активними співтворцями змін, вони готові говорити про свої проблеми, допомагати робити місця кращими для всіх. Ще один запит, який ми ідентифікували, — це прагнення, щоб суспільство змінило своє бачення до інвалідності, бо зараз переважно українці відчувають співчуття. Самі ж люди з інвалідністю відчувають відносно себе байдуже, насторожене, наповнене зайвою увагою до зовнішніх проявів інвалідності, ставлення. Нам важливо усувати не тільки зовнішні бар’єри, а й такі труднощі у комунікації», — сказала виконавча директорка «Ліги сильних» Дарʼя Сидоренко.

Нагадаємо, згідно з даними соціологічного дослідження «Ліги сильних», 50% українців рідко або майже ніколи не бачать людей з інвалідністю в публічних місцях.

6 лютого громадська спілка «Ліга сильних» у партнерстві з «Укрзалізницею» відкрила першу фотовиставку «Час вийти на світло» в рамках однойменної інформаційної кампанії. Героями кампанії стали десятеро людей з інвалідністю з Івано-Франківщини, Черкащини й Тернопільщини. У рамках кампанії також запланована серія відеоісторій від героїв. Їх розмістять на ютуб-каналі «Ліги сильних».

Раніше «ДМ» розповів історії випускниці та випускника курсу «Career Hub Pro: фриланс для молоді з інвалідністю».

Обкладинка «Ліги сильних», скриншот із life.pravda.com.ua

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду