Благодійний фонд «Життєлюб» повертає вимушеним переселенцям смак життя

Благодійний фонд «Життєлюб» повертає вимушеним переселенцям смак життя

15:02,
9 Березня 2023
1097

Благодійний фонд «Життєлюб» повертає вимушеним переселенцям смак життя

15:02,
9 Березня 2023
1097
Благодійний фонд «Життєлюб» повертає вимушеним переселенцям смак життя
Благодійний фонд «Життєлюб» повертає вимушеним переселенцям смак життя
Центр підтримки переселенців «Життєлюб піклується» з травня 2022 року надав допомогу 15 000 українців зі статусом ВПО.

В центрі підтримки переселенців «Життєлюб піклується» від фонду «Життєлюб» люди зі статусом ВПО отримують одяг, посуд, постільну білизну, іграшки для дітей, корм для тварин, а також юридичну та психологічну підтримку. А головне — можливість знайти коло спілкування для себе та своїх дітей в новому місті. 

Щоб підтримати переселенців морально та нагадати їм про маленькі радощі, які можна знаходити в будь-якій життєвій ситуації, фонд «Життєлюб» за грантової підтримки Dorcas Ukraine у січні 2023 року запустив проєкт «Смак життя». Про це нам розповіли у пресслужбі БФ.

Завдяки ньому, люди зі статусом ВПО можуть отримати сертифікати на безплатні обіди в мережі ресторанів у Києві. Такою можливістю вже скористалися майже 9 000 переселенців з Маріуполя, Бахмуту, Сєвєродонецьку, Слов’янську, Мелітополя, Херсона та інших міст. 

«”Життєлюб” завжди прагнув закривати не лише базові потреби своїх підопічних, а й надавати їм можливість продовжувати повноцінне життям за будь-яких умов. Зараз ми допомагаємо вимушеним переселенцям й робимо все, щоб їхнє життя в новому місті не ставало на паузу, щоб люди продовжували знаходити в ньому маленькі радощі, час для себе та своєї родини», — говорить засновниця фонду Тіна Ніколова (Михайловська).

Далеко не у всіх переселенців, розуміють в «Життєлюбі», зараз є можливість ходити в кафе та підтримувати той спосіб життя, який вони вели до повномасштабної війни. Саме для того, щоб подарувати їм це відчуття, і з’явився проєкт «Смак життя».

До речі, волонтери центру «Життєлюб піклується» теж отримали сертифікати на похід у кафе. І це справедливо — адже всі вони також переселенці й зараз допомагають іншим людям зі статусом ВПО освоїтися в Києві. 

68-річна Наталя, яка з червня минулого року щодня волонтерить у «Життєлюб піклується», дивом змогла виїхати з Маріуполя після трьох тижнів у підвалі. На її очах росіяни розбомбили драмтеатр. Жінка встигла взяти з собою лише паспорт та свій талісман — шматочок посвяченої паски. Виїхала спочатку в Запоріжжя, потім до дітей в Київ і довго не могла прийти до тями. Тепер вона допомагає іншим переселенцям та знаходить смак життя в цьому, а ще у своєму хобі — робить м’які іграшки та дарує їх іншим волонтерам. 

«У центрі підтримки я потоваришувала з іншими волонтерками, що також вимушено переїхали до Києва. Разом ми й підемо обідати в кафе. А після перемоги я повернусь додому та буду знову збирати друзів за столом там», — ділиться планами Наталя. 

Сертифікатам на обіди в кафе від проєкту «Смак життя» можна скористатися до кінця березня. Потім фонд шукатиме нові способи подарувати людям зі статусом ВПО можливість відволіктися від війни та відчувати маленькі радощі, що роблять життя кожної людини наповненим. 

Проєкт «Смак життя» фонд «Життєлюб» реалізує за грантової підтримки Dorcas Ukraine.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду