Фонд «Життєлюб» шукає компанії, які готові взяти на стажування людей поважного віку

Фонд «Життєлюб» шукає компанії, які готові взяти на стажування людей поважного віку

11:11,
27 Квітня 2023
714

Фонд «Життєлюб» шукає компанії, які готові взяти на стажування людей поважного віку

11:11,
27 Квітня 2023
714
Фонд «Життєлюб» шукає компанії, які готові взяти на стажування людей поважного віку
Фонд «Життєлюб» шукає компанії, які готові взяти на стажування людей поважного віку
«Тиждень дорослого стажера» довів свою ефективність і відбуватиметься вже вп’яте.

22 травня фонд «Життєлюб» розпочне щорічний «Тиждень дорослого стажера». Тож зараз він шукає компанії, які хочуть взяти на стажування трудолюбів. Так у фонді називають активних людей старшого віку, які прагнуть проявити себе в сучасних професіях. 

Як розповіли нам у пресслужбі «Життєлюба», фонд проводитиме «Тиждень дорослого стажера» вже вп’яте. Але цього року у проєкту з’явилася нова місія. Крім киян старшого віку, фонд шукає стажування також для людей 50+ років, що вимушено переїхали в Київ з Маріуполя, Бахмута, Слов’янська та інших прифронтових і тимчасово окупованих міст та сіл. Вони змушені розпочинати життя з нуля і часто почуваються невпевненими в новому місті, потребують поштовху, щоб повірити в себе та свою здатність знайти роботу. 

«Тиждень дорослого стажера» — це тижневе або двотижневе стажування (бажано оплачуване), під час якого люди старшого віку працюють у компанії. Вони можуть робити це в новій та омріяній для себе сфері або поглиблювати навички вже у знайомій роботі.

Це дає змогу і трудолюбам, і роботодавцям розширити світогляд та подивитися на свою роботу свіжим поглядом. Для когось це ще й можливість знайти роботу мрії або працівника, на якого можна покластися. 

«За чотири роки проведення “Тижня дорослого стажера” ми встигли показати десяткам роботодавців, що при виборі кандидатів на роботу вік не має значення, — говорить засновниця фонду "Життєлюб" Тіна Ніколова (Михайловська). — Навпаки, він може бути перевагою, адже дорослий працівник — це професіонал з досвідом, що вміє та прагне спілкуватися з людьми. Тим більше це стосується наших трудолюбів — дуже активних та енергійних людей, що не відстають від трендів та прагнуть бути корисними суспільству»

У минулі роки під час стажування підопічні фонду пробували себе в різних професіях — працювали барменами, баристами, SMM-никами, менеджерами в креативних агенціях, декораторами. У деяких учасників проєкту стався такий метч із роботодавцями, що вони й досі працюють разом: колишня бухгалтерка стала флористкою, інженер перетворився на менеджера в технологічній компанії, ще одна інженерка знайшла себе в компанії, що займається ремонтом техніки, і стала професійною кіберспортсменкою.

Цьогоріч «Життєлюб» уже провів опитування серед майбутніх стажерів на предмет того, які нові професії їм цікаві. Серед відповідей: тестування в IT, електронна комерція, кондитерська справа, флористика, дизайн інтер’єру, таргет, розробка програмного забезпечення, косметологія, SMM, фотографія, відеомонтаж, столярна справа та зварювання металу. 

Тепер фонд шукає компанії з різних сфер, що мають змогу та бажання взяти людину поважного віку на тижневе або двотижневе стажування та довести таким чином, що ейджизм — це лише про хибні уявлення, але точно не про реальність.

У «Життєлюбі» впевнені: на кожного роботодавця знайдеться свій трудолюб. «Навіть якщо вам потрібні стажери-космонавти або дресирувальники тигрів, у фонді знайдуться підопічні, що вже пробували або мріють спробувати себе в цьому. Тож, якщо ви готові запросити трудолюба до себе на стажування, заповнюйте гугл-форму та чекайте на зворотний зв'язок», — закликають у «Життєлюбі» роботодавців. 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду